Міська влада Полтави розганяла продавців на стихійних ринках

Ситуація
8 жовтня 2011 о 10:061128 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Міська влада Полтави розганяла продавців на стихійних ринках
Фото. Сьогодні, 8 жовтня, зранку продавцям стихійного ринку на Площі Слави Полтави не вдалось реалізувати свої товари.
Адже міська влада запланувала боротьбу із такими ринками. Нагадуємо, що до таких дій спонукало рішення 13-ї сесії міської ради Полтави від 7 вересня 2011 року. Згідно з цим рішенням,  до 1 листопада 2011 року в обласному центрі повинні припинити несанкціоновану торгівлю на вулицях та площах. На сьогодні, 8 жовтня, у Полтаві більше 17 таких стихійних ринків.

Журналіст «Кола» спостерігала за «війною» міської влади з продавцям на одному із стихійних ринків.

Шоста ранку…Продавці товарів домашнього походження спокійно розкладаються і чекають на своїх покупців у невеличкому парку, що поблизу Південного вокзалу. Прилавки ж на санкціонованому ринку, що на площі Слави, стоять порожні. Початок на сьому – біля Будинку культури залізничників зібрались працівники міліції, СЕС та Інспекції по контролю за благоустроєм, екологічним та санітарним станом міста. Бабусі та інші продавці стихійного ринку починають згортати свої товари і пересуватись зі скверу до алейки біля Будинку культури залізничників. До того місця, звідки учасники рейду і почали свою ревізію. На запитання представників міської влади «Чому ж ви не хочете йти продавати на санкціонований ринок?» - продавці відповідали по різному. Дехто тихенько складавсь і йшов. Інші ставили в суперечки, які іноді доходили до прокльонів. Були продавці, які ховали свої товари, але не тікали, чекаючи поки розійдуться учасники рейду.

Відео з місця події дивіться на сайті "Коло" трохи пізніше.



До теми - У Полтаві та області ліквідували 53 «стихійні» ринки.