
Учора, 10 жовтня, у Полтаві керівництво «Полтавастандартметрологія» звітувало про роботу підприємства за останні 9 місяців.
Під час проведених перевірок цим підприємством за останні півроку встановлено, що 83 відсотки виробників харчової продукції Полтавщини порушують вимоги чинних стандартів. І це враховуючи те, що підприємства мали 10 днів, аби підготуватися до перевірки.
Найбільш небезпечною, за даними перевірок держінспекторів, традиційно залишається продукція, яка продається на вагу (масло, напівфабрикати, фарш). Вона реалізовується без відповідного маркування. А те, що продавець написав від руки на клаптику паперу, дуже часто не відповідає дійсності. І перевірити чия саме продукція продається практично неможливо.
За останні півроку полтавські держінспектори перевірили:
- понад три тисячі тонн м’ясопродуктів (з них вимогам стандартів не відповідала третина),
- дві тонни хлібобулочних виробів (вимогам не відповідали сорок відсотків),
- сорок шість з половиною тонн молокопродуктів (з них не відповідали вимогам 14 відсотків).
Невідповідне маркування чи фізико-хімічні показники були характерними для трьох відсотків з шести тонн перевірених круп. Також забракували 20 відсотків риби та рибних продуктів і більше тонни олії.
До теми - У жовтні подорожчає рис, яйця та банани.