На нові тролейбуси, які сьогодні презентували у Полтаві, витратили майже 19 мільйонів

Новини
20 жовтня 2011 о 12:271962 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На нові тролейбуси, які сьогодні презентували у Полтаві, витратили майже 19 мільйонів
Фото. Від сьогодні, 20 жовтня, полтавці уже зможуть проїхатись на нових  тролейбусах.
10 нових транспортних засобів, прикрашених повітряними кульками, сьогодні зранку полтавці могли побачити в центрі Полтави. Їх в один ряд вистроїли по вулиці Жовтневій від кінотеатру імені І. Котляревського до міськвиконкому Полтави.



Тепер обласним центром їздитимуть 62 тролейбуси, а не 52 як було раніше. Олександр Мамай під час своєї промови зазначив, що за 10 нових тролейбусів заплатили майже 19 мільйонів гривень, адже один коштує 1 млн 890 тисяч гривень. Також мер Полтави висловив подяку губернатору Полтавщини та депутатам обласної ради Полтави, які на придбання тролейбусів виділили майже 4,5 мільйони гривень.

Під час урочистостей з нагоди запуску нових тролейбусів зазначили, що нові тролейбуси їздитимуть з інтервалом не більше 10 хвилин.

- Раніше кільцевим маршрутом їздив один тролейбус, - говорить Олександр Федорович. – Проблема була і з автобусами: там є два пільгових місця, там немає. Але тепер я думаю ці 10 нових тролейбусів зможуть перевезти дуже багато людей, у першу чергу пенсіонерів.

Усім присутнім на урочистостях продемонстрували, що нові транспортні засоби для громадських перевезень мають пандуси для людей, які пересуваються на візках.

Мер Полтави Олександр Мамай та губернатор області  Олександр Удовіченко розрізали червону стрічку перед новими «рогачами». Потім разом з журналістами зайшли до одного з них, щоб проїхатись. Пощастило побути в одному тролейбусі й кільком полтавців, серед яких було кілька бабусь. Цей тролейбус проїхавсь довкола Корпусного парку і повернувся до мерії. Усі нові транспортні засоби роз’їхались по місту. П’ять тролейбусів їздитимуть по кільцю в один бік, а п’ять інших в протилежному.

Довідка «Кола»: Проїзд у нових тролейбусах коштує 1 гривню. Нові тролейбуси називаються «Богдан-T70110». Економлять електроенергію на 30%.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter