Які професії в Полтаві користуються найбільшим попитом

Робота
Надія Труш31 жовтня 2011 о 15:483949 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Які професії в Полтаві користуються найбільшим попитом
«Коло» з’ясувало, які професії користуються найбільшим попитом в Полтаві та яку оплату праці  пропонують спеціалістам.


Фото: Ніни КорольФото: Ніни Король

Журналіст переглянула пропозиції та послуги на кількох найвідоміших полтавських сайтів з працевлаштування.

Найбільш затребуваними виявилися такі фахівці:

– Торговий представник. Графік роботи – повна зайнятість, як правило не вимагають вищої освіти, достатньо й середньої. За результатами співбесіди беруть навіть без досвіду роботи. Головна умова, яку найчастіше висувають до бажаючих отримати посаду торгового представника – наявність водійських прав та власного авто.
Заробітна плата, яку пропонують: від 2000 тисяч гривень
Заробітна плата, яку хочуть кандидати: 4000-5000 тисяч гривень.

– Продавець-консультант, касир. Аби влаштуватися на роботу продавцем-консультантом у Полтаві, не обов’язково мати відповідну спеціалізацію. Важливіше – досвід роботи, комунікабельність, вміння спілкуватися з людьми. Деякі роботодавці (особливо у салонах-магазинах ювелірних виробів) вказують й привабливий зовнішній вигляд як одну з вимог до майбутнього потенційного працівника. На власному досвіду журналіст впевнилася: деякі торгові фірми мають спеціальні курси, де навчають всьому необхідному (навчання, випробувальний термін). Якщо шукають працівника-касира у банк, то обов’язково з економічною освітою.
Заробітна плата, яку пропонують: від 2000 тисяч гривень
Заробітна плата, яку хочуть кандидати:

– Інженер. Найчастіше роботодавці «запрошують» на таку посаду чоловіків. Вимоги: вік від 30 років, вища освіта, досвід роботи не менше 2 років.
Заробітна плата, яку пропонують: від 2000 до 5000 тисяч гривень.

– Перекладач. У Полтаві перекладачеві неважко знайти роботу у агенствах знайомств. Плюси такої роботи: можна виконувати роботу «на дому», а виконану роботу передавати за допомогою Інтернету. Вік майбутнього працівнника від 18 років. Головна умова – знання необхідної мови. Оплата як правило за домовленістю, залежно від виконаної роботи.
Цікавий нюанс: коли журналіст переглядала запропоновані вакансії перекладача на сайтах полтавського регіону, переконалася, що перекладача шукають віком до 40 років.
Заробітна плата, яку пропонують: близько 2400 гривень.

– Провізор, фармацевт. Роботодавці шукають працівника з відповідною фармацевтичною освітою, володіням комп’ютера. Досвідом роботи не менше 2 років. Бажаний вік працівника –  від 25 років. Порада: обережно ставтеся до оголошень, де вказана оплата «за домовленістю», адже у результаті ви можете отримати зовсім не те, що очікували.
Заробітна плата, яку пропонують: не вказують, заробітна плата нараховується за домовленістю.

– Керівник. Вимоги до керівників та начальників різних відділів високі: знання комп’ютера, комунікабельність, вміння знаходити спільну мову, аналізувати.
Заробітна плата, яку пропонують: від 3000 гривень
Заробітна плата, яку хочуть кандидати: від 2500 гривень.

– Механік. Головна умова, яку висувають роботодавці, підбираючи на роботу механіка – досвід роботи не менше 2-5 років. Деякі вказують, що бажано мати й власне авто.
Заробітна плата, яку пропонують: від 2000 гривень.

– Будівельник. Навіть не маючи відповідної освіти (наприклад, помічником на будівництві, а то й самим будівником), у Полтаві можна знайти роботу будівельника. Адже у оголошеннях роботодавці часто вказують, що досвід та освіта значення не мають. Якщо плануєте працювати у приватній будівельній компанії, зверніть увагу, нарахування заробітної плати може нараховуватися від виконаної роботи.
Заробітна плата, яку пропонують: від 2800 гривень

– Юрист. Маєте освіту юриста – як варіант можна відкрити власну справу, консультаційний кабінет. Вимоги до юристів: відповідна освіта, часто бажаною вимогою є досвід юридичної практики не менше 5 років.
Заробітна плата, яку пропонують: 3000-5000 гривень.

– Менеджер зі збуту, менеджер по роботі з клієнтами, секретар. Вимоги до менеджерів та секретарів: відповідна освіта, досвід роботи, комунікабельність, вміння спілкуватися з людьми. До речі, коли плануєте влаштуватися на роботу секретарем, зверніть увагу на вимоги роботодавця. Часто у оголошенні вказується вимога: «бажано привабливий зовнішній вік». Таких вимог слід остерігатися.
Заробітна плата, яку пропонують: від 2000 гривень
Заробітна плата, яку хочуть кандидати: 1500-1800 гривень.

–Електрик. Роботу електрика можна знайти як на повну так й на неповну зайнятість.
Заробітна плата, яку пропонують: від 1800 гривень, залежно від розряду спеціалізації, допуску.

– Технолог. Вимоги: відповідна вища або освіта, досвід роботи.
Заробітна плата, яку пропонують: від 3000-5000 гривень
Заробітна плата, яку хочуть кандидати: 4000 гривень.
На плашке: працівникам цього фаху пропонують одну з найвищіх по місту зарплат – від 8000 грн

– Супервайзер. Вимоги роботодавця: водійські права, наявність власного авто, комунікабельність. У деяких оголошеннях роботодавці вказують й бажані особисті якості майбутнього працівника, наприклад, поряднсть.
Заробітна плата, яку пропонують: від 2500 гривень
Заробітна плата, яку хочуть кандидати: 4000-5000 гривень.

– Няня. Знайти роботу нянею у обасному центрі можна, але варто обережно ставитися до подібних оголошень. Основні вимоги до майбутніх нянь: вища педагогічна, психологічна освіта, наявність санітарної книжки. Порада: влаштовуючись на роботу нянею через агенство, добре поміркуйте перед тим, як прийняти таке рішення. Адже залишати паспортні дані у сумнівному аненстві не варто, можна «напоротися» на шахраїв. До речі, знайти роботу няні, якщо ви молода й красива – проблематично. Полтавки довіряють своїх дітей няням похилого віку, з більшим досвідом роботи.
Година послуг няні у Полтаві коштує 15-20 гривень. Деякі професійні няні, з багаторічним досвідом роботи  вимагають оплату 20-25 гривень за годину.

– Монтажник. Чимало полтавців пропонують свої послуги як працівника-монтажника. Лише на одному з полтавських сайтів з працевлаштування журналіст знайшла більше 10 оголошень осіб, які шукають роботу монтажника.
Заробітна плата, яку пропонують: немає відомостей
Заробітна плата, яку хочуть кандидати: від 2500 гривень та за домовленістю.


Перелік найпопулярніших посад у Полтаві (за інформацією сайтів з працевлаштування):

– менеджер;
– економіст;
– помічник економіста;
– менеджер з продажу;
– головний бухгалтер;
– юрист;
– продавець-консультант;
– торговий представник;
– кредитний контролер;
– технолог;
– аудитор;
– помічник юриста;
– бухгалтер;
– інженер;
– спеціаліст кредитного відділу;
– спеціаліст з торгівлі, продажу;
– перекладач;
– WEB-дизайнер.

За інформацією, яка розміщена на сайті Полтавського державного регіонального центру зайнятості, можна зробити висновок, що нині в області користуються попитом професії керівника, машиніста, токаря, штукатура.

Заробітна плата у Полтаві (за даними сайту регіонального центру зайнятості)

Токар – від 1800 гривень;
електрик – від від 1750 гривень;
слюсар-електромонтажник (3 розряду) – 1200 гривень;
машиніст крана – 1500 гривень;
юрист – від 2000 гривень;
штукатур – від 1500 гривень;
зварник – від 1600 гривень.

Порада юриста

Шукаєте роботу через агентство – уважно читайте договір

Якщо шукаєте роботу через приватне агентство з працевлаштування, остерігайтеся шахрайства. Слід обережно ставитися до таких, які вимагають плату за ще не надані послуги.

– Уважно читайте договір надання послуг, не підписуйте сумнівні папери, – радить Леся Костенко, юрисконсульт. – Як правило, у договорі зазначається лише надання інформаційно-консультаційних послуг, тобто про гарантію того, що вам знайдуть роботу, не йдеться. Тож зважте цей нюанс.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter