Віра Брежнєва подарувала маленьким онкохворим полтавцям гематологічний аналізатор

Новини
Валентина Зайченко16 листопада 2011 о 12:001187 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Віра Брежнєва подарувала маленьким онкохворим полтавцям гематологічний аналізатор
Фонд співачки Віри Брежневої придбав для полтавської лікарні апарат за 100 тисяч гривень.


Фото: medprom.ruФото: medprom.ru

За останні кілька років активізувалася діяльність благодійників, розповіла журналістці Ользі Правденко Світлана Шевченко, завідувач відділенням онкогематології Полтавської дитячої міської клінічної лікарні.

– Мама нашої хворої дитини вийшла на фонд співачки Віри Брежнєвої. Вона просила фінансової допомоги на лікування дитини. Але там сказали, що допомагають не особисто кожному, а лікарні, в якій знаходиться дитина. Тож від фонду відділення отримало гематологічний аналізатор за 100 тисяч гривень. Цей пристрій призначений для кількісних та якісних досліджень крові в клініко-діагностиних лабораторіях, – розповідає Світлана Шевченко. – Але найбільше відділення потребує сепаратор крові для отримання тромбоконцентрату. Адже сучасне лікування лейкемії та онкологічної патології передбачає інтенсивну хіміотерапію, від якої падають усі показники крові. А з допомогою сепаратора з крові донора можна забирати лише тромбоцити. Сепаратор дуже дорогий. Його вартість – понад 600 тисяч гривень. Тому нам залишається лише сподіватися на спонсорську допомогу. Також відділення потребує апарат для визначення показників згортання крові.

У лікарні розповіли, що за останні кілька років значно збільшилася кількість благодійників. Наприклад, минулого року полтавець, який не забажав навіть назвати свого імені, придбав для відділення потрібне обладнання за 6 тисяч гривень.

– Є й такі, які приходять до мене й прямо запитують, яка дитина найбільше потребує грошей. Усе наше відділення – і батьки, і лікарі – дуже вдячні небайдужим людям за допомогу, – каже Світлана Шевченко.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter