Навчитися у Полтаві мові жестів можна, але дорого

Статті
4 грудня 2011 о 12:582039 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Навчитися у Полтаві мові жестів можна, але дорого Журналіст «Кола» дізнався про можливість навчитися у Полтаві мові жестів.


– Курси сурдоперекладу організовані лише в Києві, – розповіла Світлана Баклицька, перекладач Полтавської обласної організації УТОГ. – Через досить високу ціну наше підприємство вже три роки не направляло на це навчання. Гіпотетично ж, якщо в якийсь полтавський ВНЗ потрібен викладач-сурдоперекладач, то цілком ймовірно, що центр зайнятості може оплатити курс навчання.

Загалом виявилося, що у Полтаві професійних сурдоперекладачів всього близько 6 осіб. Вони пройшли столичні курси і отримали посвідчення, можуть бути представниками на суді та під час різних офіційних заходів.

У навчально-відновлювальному центрі УТОГ, що розташований у Києві, розповіли, що навчання на курсах відбувається 49 днів і коштує 6000 гривень.

В цьому році вже не буде можливості навчитися, а із лютого буде проводитися новий набір. Є можливість приватного навчання або за кошти підприємства, якому в штаті потрібно мати сурдоперекладача.

Мові жестів все ж таки можна навчитися у нашому місті, але в приватному порядку, а не на курсах.

– У нас ви можете навчитися мові жестів, – розповів Валерій, викладач при церковній общині. – При нашій церкві діють безкоштовні уроки.

Як розповіла журналістам професійний сурдоперекладач, орієнтовно приватні навчання мові жестів коштують від 40 до 80 гривень за одне залежно від рівня навчання. Зазвичай, триває таке заняття одну годину.

– Хоч у Полтаві і немає офіційних курсів для сурдоперекладачів, але можливості навчитися мові жестів є, – розповіла сурдоперекладач. – Зараз дуже поширеними стали відеоуроки та різна інформація із всесвітньої мережі. Головне – це щоб було бажання вивчити мову жестів. Або така потреба. Наприклад, для роботи у великому банку для обслуговування клієнтів.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter