Як журналіст Кола хотіла вийти заміж за допомогою ворожок

Статті
Ніна Король8 грудня 2011 о 17:234243 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Як журналіст Кола хотіла вийти заміж за допомогою ворожок
У своєму житті мені не доводилось звертатись до ворожок. Але заради журналістського експерименту і репортажу в газету, я погодилась бути піддослідним кроликом.


За легендою, мене звуть Ірина, мені 35, досі незаміжня, дітей не маю. Але дуже хочу вийти заміж, народити дитину, бо вважаю, що вже пора, хочеться сімейного затишку!

За легендою, я незаміжня й дітей не маю, фото Валентини ЗайченкоЗа легендою, я незаміжня й дітей не маю, фото Валентини Зайченко

– І чоловіки трапляються в моєму житті, але все якось не складається, до вінця не доходить, – розповідаю я ворожкам і ворожбитам про свої невдачі.

Про цілителя, який допомагає здоров’ю, а ще й налагодити сімейні стосунки, я дізналась від полтавців. Ідемо вдвох із подругою на колишню вулицю Радянська. У чоловіка офіс є, на дверях лише розклад роботи. У холі пахне ладаном, з приймача лунає пісня гурту «Сябри».

На кушетці сидять відвідувачі. Чоловік уже вп’яте до пана Віктора приходить, каже, що йому та його синові допомагають сеанси цілителя.

– А я ходжу, хоч моя подруга вже й перестала сюди ходити, – говорить Олена, котра прийшла сюди, спираючись на палицю. – У мене проблеми з тазо-стегновим суглобом, сподіваюсь, поможе.

«Ти чоловік, тому й не можеш вийти заміж!»

Доходить моя черга (записалась заздалегідь). Заходимо вдвох із подругою. Кладу речі, сідаю на стілець, як велів цілитель. У кімнаті ікони, книги, не раз дзвонить телефон, перериваючи сеанс. Пахне чимось неприємним, наче десь забули закрити двері туалетної кімнати.

Цілитель починає сеанс і з того, що тисне психологічно, хоча каже, що якщо мені страшно, то він не буде проводити сеансу.

Записує мою дату народження і питає, навіщо прийшла.

Розказує про значення цифр у даті народження (нумерологію). Попереджує, що у мене «6», яка відповідає за інтелект і розум, тож я не повинна вмикати його  під час сеансу, а мушу слухати його.

Перепитувати чи задумуватись не можна. Якщо чогось не зрозуміла (адже Віктор говорить дуже швидко), не питай. Жінки повинні коритись чоловікам і мовчати!

У процесі психологічного тиску немолодий чоловік знаходить причину всіх моїх хвороб – нирка, яка опущена. Через неї у мене букет хвороб. Наводить купу медичних термінів, деякі мені невідомі, хоч і пишу на медичні теми часто.

А причина моєї самотності в 35 років – чоловік у мені.

– Оці штани на тобі й головний убір – це ж як у чоловіків! Вдягай білизну на два пальці й спідницю довгу, і буде тепло!

А заміж вийдеш, коли походиш до мене і позбудешся оцього чоловічого в собі, бо ти з рисами характеру чоловіка.

Напророчив мені народження дитини-індиго, бо всі діти, народжені після 2000 року, – індиго.

Що їсти, а чого утримуватись – загальні фрази, на кшталт «молока ні в якому вигляді не пий. Бо молоко лише для дітей до року»…

– Я б не повірила, що можна влаштувати такий спектакль, – казала спантеличена подруга, що записувала все це на диктофон і стежила за сеансом.

Пан Віктор водив руками, махав ними – «підіймав» мені нирку, «налагоджував» мій кишечник. Потім дмухав у спину, водив по ній, питав, що я відчуваю. Я дійсно під його тиском таки дещо відчувала!

Під кінець оголосив таксу – 50 гривень, непарну кількість сеансів треба відвідати. А ще пропонував ним видану книгу (120 грн). Коли я не погодилась купити, бо грошей зараз немає, дав почитати.

– Он на стіні доказ – книга нагороджена Золотою медаллю Російської… (тут я вже не запам’ятала).

А ще дав пити води з чашки, яка тут одна, воду демонстративно «зарядив». Долаючи огиду, пригубила.

– Дома набери в банку води і подумки уяви, що я її зарядив, – радить цілитель.

Напутнє слово, як і коли я повинна пити і мазатись водою.

Після сеансу цілителя  я була вражена почутим,      фото Тетяни ЦирульникПісля сеансу цілителя  я була вражена почутим,      фото Тетяни Цирульник

Короля, щоб вийти заміж, поки що немає

Ще один спосіб дізнатись долю – ворожіння на картах. Про Пані Тамару дізнаюсь по «сарафанному» радіо.

– Ну приходьте після 16-ої, – згодилась вона, не спитавши нічого.

Несу навіть дві фотографії – чоловіка та родича, раптом треба. І може таки відчує ворожка, що на одній з них мій суджений.

Заходжу в багатоповерхівку, на сходовій клітці смердить фарбами та розчинником, двері прочинені. Жінка у спортивному костюмі здогадується, що я до неї, докоряє, що спізнилась, просить пройти на кухню.

Тут же бере карти, які були під рукою, і починає ворожіння. Поміж розмовою відволікається на якогось чоловіка, що носить фарби з квартири, та доньку, яка чекає на матір.

– Які в тебе очі? Ти ж червова дама?

– Так, – відповідаю.

– Із чим прийшла?

Я кажу ту ж легенду, що хочу заміж, народити дітей і щастя у шлюбі.

– Заміж не напасть, – усміхається жінка.

– Знаю, але ж усі чогось туди прагнуть, – кажу.

– Ну так створив Бог, що кожній тварі – по парі, – резюмує пані Тамара.

Починає розкладати карти.

Ворожка не відчула, що журналіст – заміжня, фото Валентини ЗайченкоВорожка не відчула, що журналіст – заміжня, фото Валентини Зайченко

– Начальниця в тебе жінка, а найвищий керівник – чоловік. Працюєш ти або з грошима, або з паперами (поки що все співпадає).

– У тебе ж був мужчина, ти навіть жила з ним під одним дахом, – пильно дивиться на мене ворожка. – Але ти й була ініціатором розриву. Ну, шкодувати не треба, все одно більше ініціативи йшло від тебе.

– У твоїх батьків іще є діти, один із вас ближче до батьків, не відстань маю на увазі…

Тут пішли подробиці родинних стосунків – загальні фрази, що не до кінця розуміємо одне одного тощо.

Згадала жінка й про тьотю-вдову і про хвору людину (це моя старенька бабуся). Нагадала, що підтримувати їх треба, а негаразди попереду.

– А заміж таки ти вийдеш, і по долі в тебе двоє дітей, – передала ворожка мову карт. – І житимеш ти нормально.  Але поки що немає біля тебе такого короля. Він з’явиться пізніше.

– Та він уже 1о років поряд і до того ж носить таке ж прізвище – Король! – хотілось крикнути, але я мовчала.

Коли ж мені закортіло точніше дізнатись, коли ж буде зустріч із моєю долею, жінка додала:

– Він буде якось пов’язаний із твоєю роботою, тож якщо не тут, то там, куди поїдеш, ти його зустрінеш! Але не найближчим часом, точніше карти не кажуть.

А ще не забула жінка і про здоров’я моє згадати.

У тебе є хвороба (ну в кого ж у 35 років немає хоч якогось захворювання!), не смертельна, але ти дбай про здоров’я, проліковуйся.

Знайомій, котра порадила звернутись до ворожки, жінка, як виявилось, багато чого казала тими ж готовими фразами.

Поповніть рахунок, тоді скажу долю

Оголошеннями про допомогу в стосунках, привороти, магію рясніє всесвітня мережа інтернет.

Примітно, що оголошення про таку послугу в Полтаві надають ворожки й ворожбити, маги й цілителі, котрі живуть в інших  містах України.

Набираю номер тієї, що за змістом оголошення мені підходить.

– Я не в Полтаві, але допомагаю людям з усієї України, – розповіла Дар’я, до якої звернулась журналіст телефоном.

– Поповніть мені рахунок на 80 гривень або купіть дві картки по 40 гривень для оператора «Київстар» і продиктуйте код, – продовжила жінка, що обіцяла підсобити з улаштуванням особистого життя.

І продовжила:

– Я ж витрачаю свою енергію і час. А тоді продиктуєте мені свою дату народження, ім’я та по батькові. Я проведу діагностику. Будете залишатись на зв’язку, бо я повинна вас чути, ви як ниточка, я буду зчитувати інформацію з вашого біополя. Ми поставимо приваблюючий маячок і вирішимо вашу проблему.

Ще одна ворожка, Діана, ситуацію вислухала, але спочатку засумнівалась, що власниці голосу 35 років. Потім підбадьорила навіть, пообіцявши, що все у мене буде добре завдяки їй. Додала, що, ймовірно, я беру на себе чужі проблеми, надто переймаюсь болем інших, тому моє щастя проходить повз мене.

Діана пообіцяла просканувати моє зображення. Неважливо, хоч фото спини, аби не давніше 3 років. А вже коли інформації буде мало, треба буде розповісти про батьків.

Мій знімок треба надіслати електронною поштою. Але адреса, яку прислала ворожка СМС, через кілька днів, доки журналіст зважилась надіслати фото, перестала існувати, а телефон мовчить – абонент не може відповісти, хоч би з якого номеру не дзвонила. І інтернет-сайту оголошення теж зникло.

Довідка «Кола»

Ніна Король уже 10 років у шлюбі. Має 9-річного сина. Під одним дахом останні 10 років жила тільки з чоловіком та дитиною.

З досвіду читачів

Жінці наворожили смерть у 64

66-річна полтавка Лідія Мироненко розповіла, як жила, наче запрограмована, відколи їй поворожила циганка.

– У молодості мені довелось жити в Білорусі (місто Гусєв), – згадує Лідія Олексіївна. – Проходила мимо циганки, яка тримала на руках дитину і просила милостиню. У мене не було грошей. Щоб їй дати, я дала хоч булочку. За це молода жінка поворожила мені.

Побачила ворожка у долі Лідії і заміжжя, і двох дітей, і життєві труднощі. А ще напророчила життя лише до 64 років.

Виходило так, що щоб не ставалось у житті, жінка прив’язувала події до пророцтва циганки з Білорусі.

Коли у пані Лідії погіршився зір через катаракату, лікарі порадили робити операцію на оці. Та жінка все відкладала, хоч уже майже нічого не бачила правим оком –лише обриси людей і предметів.

– Мені було страшно, що не виживу під час операції, адже мені 64 роки, то, може, смерть під час операції й бачила циганка, думала я, – переказує свої страхи жінка.

Нині полтавка відсвяткувала 66 річницю і нормально бачить, але операцію їй зробили, коли жінці виповнилось 65.

Цілителька полікувала так, що довелось опромінюватись і залишитись без органа

Полтавка Надія розповіла, як її мама позбулась ока через лікування в цілительки.

– Моя мама нині замість ока має протез. Усе почалося з того, що на верхній повіці утворилась якась ґуля. Мама їздила в село Лиманське Запорізької області до «бабки», яка приписувала якісь примочки, трави. За це, звісно, брала немалі гроші. До лікарів мама не зверталась, продовжувала їздити до цілительки. Ґуля не турбувала, але не зникала.

Коли почало боліти і мама звернулась до лікарів. Їй провели опромінення, але ока врятувати не вдалося. Лікарі повідомили, що надто пізно звернулась.

Від бородавок позбавив дотиком руки

– Мені було років 8, на обличчі були бородавки, – розповіла Ольга з Опішні. – Мама ходила до лікарів, водила мені до різних фахівців, але не допомагало.

Потім мамі Ольги порадили звернутись до бабок.

– У бабусиному селі по сусідству жило подружжя, яке лікувало вугрі та бородавки, – каже дівчина. – І я сама, будучи дитиною, пішла до них. Розповіла, показала обличчя. Чоловік поводив рукою, пообіцяв, що бородавки зникнуть, але порадив дивитись у дзеркало якомога рідше. За пару місяців моє обличчя стало чистим. І коли підросла, я зрозуміла, чого чоловік-знахар радив не дивитись часто в дзеркало: коли бородавки сходили, видовище було не з приємних.

Думка психолога



Віталій Закладний, психіатр, психотерапевт,  фотоархівВіталій Закладний, психіатр, психотерапевт,  фотоархів

Категорії цілителів, провидців та ворожбитів

Віталій Закладний, лікар-психіатр, головний лікар  Полтавського психоневрологічного диспансеру, розповів, що змушує людей займатись ворожінням, цілительством та що ж насправді допомагає тим, хто до них звертається.

Провидці, ворожки та цілителі, на думку психіатра,  діляться на три групи:

1. «Наші пацієнти», тобто люди які мають психічні захворювання, і беруться допомагати іншим.

2. Ті, котрі істинно вірять у свою допомогу іншим.

3. Мерзотники, що наживаються на чужих проблемах, хворобах, горі.

Допоможи собі сам

Зцілюють і дають надію не цілителі й ворожки, а людина власною вірою. Справжні цілителі є, але їх мало, більшість – заробляють гроші на чужій біді.

Це стверджує Віталій Закладний. Секрет не в силі чи вмінні ворожок-цілителів, а в самих відвідувачах, пацієнтах.

– Той хто вірить, наприклад у видужання (якщо це, звісно, не є невиліковна хвороба), той видужує за допомогою цілителів і без них також, – додає Віталій Петрович. – Бо мобілізуються усі сили організму, людина зцілює себе своєю вірою.

– Але найбільша проблема псевдо цілителів та ворожок – вони відволікають людину від хвороби, – констатує Закладний. – Хвороба може загостритись або стати невиліковною, тоді й  до лікарів уже звертатись пізно

Тут діє свого роду ефект плацебо.

– Таблетка, яка не містить ліків, але при навіюванні, що вона допоможе, у 10-15 % дійсно допомагає, – каже психіатр. – Це дані досліджень різних науковців світу.

«Лікували ж Кашпіровський та Чумак, навіть воду Алан Чумак заряджав через телевізор, але кількість хворих не зменшилась. Пацієнти вірили у те, що чули з телевізора чи на сеансах».

«Люди-пічки» не заробляють, хоч і допомагають

Окрема категорія – людина-пічка. Це свого роду інтуїтивні психотерапевти, які не займаються практикою.

Ці люди зцілюють і допомагають своїм теплом. Їм хочеться виговоритись, сказати те, чого іншим, навіть близьким, не скажеш.

– Вони вміють вислухати, – каже Віталій Закладний. – Це як ефект випадкового попутника, що їде з вами в потязі. Ви його більше не побачите, але довіряєте найпотаємніше. Звісно, хотілося, щоб таких людей було більше.

Хто іде до ворожок:

– ті, хто не бажають займатись здоров’ям і вважають, що цілителі це зроблять без проблем за них;

– зневірені в офіційній медицині;

– ті, хто не хочуть створювати щастя своїми руками і довіряють це іншим.

– Але тут питання: що ти зробив для того, щоб бути щасливим, коханим? – вважає Закладний.

Рівень інтелекту та рід діяльності тих, хто йде до цілителів, ворожок – різний: і конюхи, й академіки.

– Я сам їздив до цілительки заради людини, яка мене просила, – зізнався лікар. – Потім пішов до лікарів, бо мав серйозні проблеми зі здоров’ям і без офіційної медицини не обійтись. Але для заспокоєння душі дорогої мені людини навідався до «бабки».

Довідка «Кола»

В Україні діяльність магів, віщунів, ворожок, цілителів ніяким законом не регламентується. У Верховній Раді не раз були спроби узаконити діяльність – або заборонити, або дозволити лише сертифікованим заради здоров’я нації. Та віз і нині там.

– До міліції чи суду можна звертатись, коли знахарі чи ворожки насильно застосували гіпноз до вас чи інші методи, чим завдали шкоди, – пояснив прес-офіцер обласної міліції Юрій Сулаєв.