У Полтаві купують воші, щоб їсти

Новини
Ніна Король13 грудня 2011 о 12:447228 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві купують воші, щоб їсти
У Полтаві можна побачити оголошення про купівлю вош. Чоловік, що подав такого змісту текст, розповів журналісту, навіщо йому паразити та чи легко купити такий крам для «лікування».


Полтавські лікарі вважають, що воші нічого не лікують, voshi.blogspot.comПолтавські лікарі вважають, що воші нічого не лікують, voshi.blogspot.com

– Я дійсно подав таке оголошення, але воно вже не актуальне, розповів Павло Миколайович. – Я вже купив близько 20 штук і везу в Куп’янськ Харківської області. Це для хворого родича, він лікується від хвороби Боткіна (у народі жовтуха, жовтяниця). Ось зараз стою на трасі, щоб їхати на Харківщину. Родич лікувався більше місяця і лікарні, один укол – 420 гривень. Купа болячок  у нього, а грошей уже не вистачає. Тож я вирішив помогти ще народним методом, бо чув, що допомагає.

У народі побутує думка, що якщо живих вошей проковтнути, то жовтяниця відступить.

Ці комахи-паразити обійшлись чоловіку в 100 гривень. Знайшла «клієнта», у якого були воші, донька Павла Миколайовича (прізвище чоловік не називає з етичних міркувань).

– Вона вибрала у нього з голови комах, і хлопець побіг стригтись, – додав полтавець.

Про свої поневіряння у пошуках паразитів полтавець каже таке:

– Я з місяць шукав тих вошей, люди думають, що жартую. А мені не до жартів. У бомжів намагався питати, у циган…

Чи в ціні не зійшлись, чи ці люди не повірили полтавцю, не сприйняли серйозно його пропозицію, але якби один хлопець не погодився, то чоловік би може й досі шукав вошей.

Павло Миколайович розповів, що у часи СРСР його дружина купувала вошей у циган.

– Вони стояли під інфекційною лікарнею та правили за штуку до 50 карбованців, – ділиться полтавець.

Як лікуватись живими комахами, Павло Миколайович прочитав в Інтернеті та знайомі підказали.

– Їсти їх треба з медом, або з хлібом, – говорить чоловік. – А мій син придумав таке: у капсулу з-під ліків кладе їх, а  вміст капсули викидає.

Думка інфекціоніста

«Якщо дам вошу жовтому пацієнту з гепатитом і він побіліє й видужає, підійму руки й буду рада за нього»



Лідія Войтенко, головний інфекціоніст області і головний лікар інфекційної лікарні, в ефект від поїдання вош не вірить.

– Я вірю фактам, а не розповідям, що комаха лікує від гепатиту, – каже лікар. – Дійсно чула, що, приміром, цигани, які у 90-их лікувались у нас у лікарні, приносили воші своїм родичам, але при цьому ті ж не відмовлялись від призначеної терапії. Не можу стверджувати, що воші допомагають у лікуванні.

Епідемія гепатиту, особливо А, на Полтавщині була в 1995 – 1996 роках.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter