Найдавніша школа Полтави відзначила 150-річчя

Шкільні новини
17 грудня 2011 о 19:452441 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Найдавніша школа Полтави відзначила 150-річчя
Фоторепортаж. Сьогодні, 17 грудня, Полтавська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №3  відсвяткувала ювілей.

Це один із перших навчальних закладів міста. Саме в цей день 1861 році школі дали це приміщення.

На День народження школи запросили випускників різних років випуску та вчителів-ветеранів. Тож у залу, де проходив концерт, організатором довелось зносити навіть додаткові стільці, оскільки для всіх не вистачало місць. Коли почалися всі урочистості, ведучі, як і слід робити в школах, спочатку провели перекличку. Дізнавалися випускники яких років присутні на святі. Відзначити 150-річчя рідної школи зібрались представники більше 30 випусків, починаючи від 1956 і до 2000 років. Судячи зі гучності оплесків і кількості персон, що піднялись, найчисельнішим серед гостей свята був випуск 1970 року. Один з них вийшов на сцену з промовою.

- Я представляю «10-Б»1970 року випуску, - говорить В’ячеслав Олещенко, Заслужений юрист України. - З нашого класу є один доктор наук, кілька кандидатів. Серед наших випускників є різні фахівці. Наш клас фактично кожного року зустрічається, інколи навіть по кілька разів на рік. Я думаю, що було б правильно заснувати фонд підтримки нашої школи. І я, як юридичний практик, допоможу оформити всі документи для того щоб зареєструвати такий фонд.

Привітати школу прийшов і мер Полтави Олександр Мамай, який подарував школі чотири нові найсучасніші швейні машинки. Школа ж, у свою чергу, також вручила міському голові подяку та грамоту з нагоди 150-річчя навчального закладу.

Після святкового концерту, яких підготували нинішні учні школи ,всі випускники могли мали можливість прогулятись рідною школою та поспілкуватись з однокласниками. Саме для цього стіни освітнього закладу прикрасили плакатами з фотографіями всіх випусків та виклали на стіл в коридорі навчального закладу 10 альбомів з історією школи №3 (де збережені архівні шкільні фото за роки існування школи). Окрім цього, всі бажаючі випускники могли залишити свої спогади про школу в спеціальному записнику.

Довідка «Кола»: Полтавська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №3 має давню історію, це один із перших навчальних закладів м. Полтави. Полтавська чоловіча гімназія була заснована в 1808 р., її випускниками були такі відомі люди як Остроградський, Павловський, Вернадський, Позен. У 1861 році було спеціально побудовано для цієї гімназії нове приміщення. У 1965 році школа тримала статус школи з поглибленим вивченням англійської мови. У 2005 році школа стала спеціалізованою школою І-ІІІ ступенів.

До теми - Вчителям підвищать зарплатню, а студентам – стипендію.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter