У Полтаві затримано дві групи "автомобільних" крадіїв

Новини
Надія Труш28 грудня 2011 о 11:29943 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Випадки крадіжок з авто у Полтаві непоодинокі. Фото news.if.uaНещодавно у Полтаві затримано дві злочинні групи, які викрадали цінні речі з автомобілів.


Крадіжки речей з автомобілів – не рідкісне явище у місті. Як розповів Юрій Сулаєв, начальник прес-служби УМВС в Полтавській області, подібні злочини трапляються здебільшого на трасі Київ-Харків та побіля супермаркетів.

– Найчастіше крадіжки трапляються біля придорожніх кафе, ринків, біля авторинку, – розповів Юрій Васильович. – У місті ж – біля супермаркетів. Наприклад, Левада.  Як правило, це «гастролери», не місцеві жителі.

З неофіційних джерел стало відомо, що крадіжки цінних речей траплялися періодично у районах зупинки Красіна, Панаса Мирного. Бували випадки, коли викрадали й колеса авто.

Крадії «полювали» у різних районах міста

Як зазначив Юрій Сулаєв, крадіжки з авто траплялися у різних районах Полтави.

– Крадії мали спеціальну техніку, яка допомагала їм безшумно знімати сигналізацію, – каже Юрій Сулаєв. – Розбивали скло, забирали з авто цінні речі, наприклад, ноутбук.

Всі учасники злочинних груп – чоловіки віком 18-25 років. Деякі – громадяни країн ближнього зарубіжжя. Наразі любителі легкої наживи знаходяться у ізоляторі тимчасового утримання. Яке покарання «світить» молодикам – вирішить суд.

Відповідальність за крадіжку:

штраф або позбавленя волі до 3 років. Якщо ж крадіжку скоїла група, відповідальність за частиною 2 статті 185 Кримінального Кодексу (від 2 до 6 років позбавлення волі).

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter