Полтавські рятувальники серед інших тварин найчастіше визволяють котів

Новини
Надія Труш24 січня 2012 о 16:501037 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавські рятувальники серед інших тварин найчастіше визволяють котів
Полтавським еменесникам доводиться рятувати не лише людей, а й тварин. Найчастіше – котів,  рідше – собак та кіз.


фото anastgal.diary.ruфото anastgal.diary.ru

У цьому році рятувальникам ще не доводилося виїжджати за подібним викликом.

А от у минулому році полтавці зверталися з проханням порятувати пухнастих чотирилапих домашніх улюбленців, розповів начальник Центру пропаганди УМНС в Полтавській області Віталій Шкаревський.

Найчастіше з проханням порятувати домашнього улюбленця звертаються пенсіонери

– Найчастіше телефонують з проханням дістати, наприклад, з  дерева чи якоїсь високої будівлі котів, – розповів Віталій Шкаревський. – Останній виклик був приблизно півроку тому. Здебільшого з такими проханнями звертаються люди похилого віку, які не можуть зробити це самі.

Також було кілька випадків, коли еменесники рятували цуценят, які з тих чи інших причин не могли вибратися самотужки. Наприклад, з люка.

У минулому році полтавські еменесники врятували кота, який чотири доби просидів на верхівці ялинки. Щоб зняти звідти тваринку, рятувальники навіть застосовували спеціальну техніку.

Доводилося еменесникам рятувати навіть козу. Випадок стався більше року тому. Більше подібних випадків у місті не траплялося.

Рятувати домашніх улюбленців не входить у обов’язки еменесників

– Офіційна статистика подібних випадків не ведеться, адже виїзди на такі випадки не входять у наші функціональні обов’язки, – каже Віталій Шкаревський. – Але ми все одно їдемо за викликом, допомагаємо. Якщо треба, то використовуємо й автодрабину. Але потім пояснюємо, що звертатися до рятівників потрібно лише у крайньому випадку.

Скільки коштує виїзд одного автомобіля, невідомо: підрахунок не ведеться, за словами Віталія Шкаревського.

Еменесникам доводилося рятувати полтавців від нашестя бджіл

– У минулому році було кілька таких викликів, наприклад, в одному з житлових будиків в районі театру Ляльок, та на Леваді, – каже Віталій Шкаревський.

До теми:

Біля полтавської школи відкритий люк чатує на необачних

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter