Полтавець вкрав мобільний телефон у школяра заради квитка додому

Ситуація
Надія Труш1 лютого 2012 о 17:02938 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавець вкрав мобільний телефон у школяра заради квитка додому
Першокурсник одного з професійно-технічних училищ Полтави силою відібрав мобільний телефон у дев’ятикласника однієї з місцевих шкіл.


фото vidido.uaфото vidido.ua

Свої дії 16-річний зловмисник пояснював правоохоронцям так: мовляв, потрібні були гроші, аби доїхати додому, повідомляє УМВС в Полтавській області.

Хлопець живе у одному з сіл Полтавського району.

–  Після навчання я хотів поїхати додому, спочатку зателефонував своєму знайомому односельцю, попросив його привести гроші, – пояснював правоохоронцям затриманий.  – Коли він приїхав, я подумав, що можна гроші й не позичати, а отримати іншим шляхом.

Погрожуючи побиттям, вимагали гроші та відібрали мобільний телефон

– Один з хлопців підійшов до мене й почав погрожувати, щоб я віддавав гроші, які маю при собі, інакше  мене поб’ють, – розповідав правоохоронцям постраждалий. – Я не мав при собі грошей, тому так і сказав.  Тоді я дістав з кишені гаманець й показав, що він порожній. Тоді один з зловмисників відібрав у дев’ятикласника мобільний телефон.

–  Гроші 19-річний односелець другу, якому начебто потрібні гроші на квиток додому, привіз, – каже Юрій Сулаєв, керівник прес-служби УМВС в Полтавській області. – Але вони вирішили дістати ще грошей в інший спосіб.  

За крадіжку телефону – позбавлення волі на строк до 6 років

Батьки потерпілого не відразу звернулися до правоохоронців, не вірили, що знайдуть винних (адже крадіжка сталася у темний час доби). Крадіжка сталася наприкінці минулого року. Затримали зловмисника та його товариша кілька днів тому. Наразі Київським райвідділом міліції вирішується питання про порушення кримінальної справи відносно обох зловмисників, за частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу України. За крадіжку хлопці можуть отримати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 6 років.

До теми: У Полтаві студент обікрав свого батька

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter