У Полтаві до 1 жовтня побудують перинатальний центр європейського рівня

Новини
1 лютого 2012 о 16:171315 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото ogo.uaЧерез стислі терміни роботи по спорудженню йтимуть швидкими темпами.


Про це сьогодні повідомили під час засідання в облдержадміністрації. Будівництво центру розпочнуть у квітні, а кінцевий термін відкриття – 1 жовтня цього року. У ньому майбутня мама з групи високого ризику зможе спостерігатися протягом вагітності і там же народжувати. Крім того, у разі необхідності, тут виходжуватимуть недоношених немовлят та надаватимуть їм вузькоспеціалізовану допомогу.

У понеділок на сесії міської ради депутати передали «Діагностичний центр», розташований по вул. Залізний 17, з міської комунальної власності до обласної. Саме там на вільних площах розміститься обласний перинатальний центр у складі обласної лікарні.

Заклад працюватиме з використанням інноваційних технологій та буде забезпечений сучасним обладнанням. На його створення витратять 7, 5 мільйонів гривень з обласного бюджету та 31, 7 – з державного. Залучать також спонсорські кошти, зокрема перемовини про закупівлю апаратів штучної вентиляції легенів ведуться з Фондом Віктора Пінчука.

До речі, попередньо згідно з Національним проектом «Нове життя. Нова якість охорони материнства та дитинства» планували створення у Полтаві регіонального перинатального центру на 2013 рік. Однак обласна влада поставила амбітні плани відкрити заклад вже цього року.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter