У Полтаві шукають свинину, заражену африканською чумою

Новини
Надія Труш2 березня 2012 о 15:29770 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві шукають свинину, заражену африканською чумою
Через африканську чуму в Україну заборонили ввезення свинини з Білорусі . Чи поставляли продукти у Полтаву – поки не відомо.


фото novynar.com.uaфото novynar.com.ua

Тимчасову заборону ввели через те, що в одному із сіл Білорусі через нашестя африканської чуми знищили все поголів’я свиней.

–  Наразі важко сказати, чи поставляли молокопродукти й свинину з Білорусі й до Полтави, – прокоментував Сергій Аранчій, директор головного управління ветеринарної медицини в Полтавській області. – У нас є підприємці, які працюють з постачальниками з інших країн.  Але чи були надходження м’яса з Білорусі, будемо уточнювати.

Довідка "Кола": Республіка Білорусь входить до Митного союзу, а це значить відсутність митного й ветеринарно-санітарного контролю при перетині кордону з Російською Федерацією. А там уже впродовж 5 років складна епізодична ситуація з африканською свинячою чумою. Через це є ймовірність того, що збудник чуми може бути й у Білорусі. Адже вона межує з Росією.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter