Полтавський електрик, якому ампутували стопу через падіння стовпа, не мав допуску до роботи

Новини
Надія Труш13 березня 2012 о 12:531050 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавський електрик, якому ампутували стопу через падіння стовпа, не мав допуску до роботи
Стали відомі результати комісії нещасного випадку у Полтаві, коли під час виконання ремонтних робіт на 45-річного електрика впала металева електроопора.


фото hmelnyckiy.comфото hmelnyckiy.com

Внаслідок отриманої травми полтавцю ампутували стопу правої ноги.

Причини нещасного випадку, який стався у селі Івонченці минулого місяця, розслідувала спеціальна комісія Держгірпромнагляду по Полтавській області.

Електрик не мав допуску до роботи, на дільниці було небезпечно

– Основна причина того, що сталося: порушення норм праці, виконроб не забезпечив необхідні умови працівникам для безпечного ведення роботи, було порушення договору про виконання ремонтних робіт на дільниці,  – прокоментувала Наталя Зінченко, представник прес-служби Держгірпромнагляду по Полтавській області – Крім того, працівникам не проводили необхідний інструктаж, в небезпечних умовах праці. Електрик,який проводив ремонт, не мав наряду-допуску, тобто не мав права проводити ремонтні роботи.

Місце, де стався нещасний випадок, розташований на заболоченій місцевості, під’їзд техніки туди був неможливий. Тому роботи по демонтуванню металевої опори працівники вирішили проводити вручну, за допомогою тягового сталевого канату. Що й призвело до травмування електрика.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter