У Полтаві до кінця наступного року запрацює екстрений номер 112

Новини
14 березня 2012 о 13:51903 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві до кінця наступного року запрацює екстрений номер 112
Учора, 13 березня, Верховна Рада прийняла внесений Урядом Закон “Про систему екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112”. 


Фото з сайту fakty.ictv.uaФото з сайту fakty.ictv.ua

- До початку проведення чемпіонату Європи з футболу МНС планує ввести в експлуатацію «Центри 112» у Донецьку, Києві, Львові та Харкові,  - розповів Віталій Шкаревський, начальник центру пропаганди УМНС області. – А вже  до кінця 2013 року такі центри створять по всій території України.

Що це за екстрений номер 112 і як він діятиме?

Якщо Ви потрапите в будь-яку надзвичайну ситуацію і вам буде необхідна екстрена допомога, Вам достатньо буде набрати на телефоні  номер 112. Такий дзвінок буде безкоштовним. А вже диспетчерська служба визначатиме, яких саме фахівців направити до місця події. Тобто оператори телекомунікації направлятимуть Ваш  виклик до відповідного Центру з прийняття повідомлень Системи 112.  Вони ж і надаватимуть необхідну інформацію про ваше місцезнаходження на момент з‘єднання.

Нині закон переданий на підпис Президенту України. Документ набуде чинності з моменту опублікування.

Довідка «Кола»: За номером 112  до Вас на допомогу зможуть приїхати представники всіх екстрених служб (чи то міліція, чи то швидка допомога, чи то пожежники), в залежності від виниклої ситуації). МНС здійснюватиме контроль за своєчасність реагування на такі повідомлення.


Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter