У Полтаві вкотре отруюють безпритульних собак

Новини
15 березня 2012 о 17:351353 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві вкотре отруюють безпритульних собак
Цю собаку  отруїли невідомі особиУ полтавському мікрорайоні Половки його мешканці другий тиждень поспіль знаходять тіла отруєних чотирилапих.


Серед головних підозрюваних у скоєному – місцеві догхантери та комунальники.

- Барон, Аза, Шарік, усіх їх позбавили життя, отруївши, - перераховує Світлана, місцевий волонтер. – У кого піднялася рука, щоб так вчинити? Адже вони були зовсім невинні, нікого не чіпали, – обурюється вона. – Наприклад, Барона любив увесь двір, де він мешкав. Собака завжди захищав дітей, ніколи нікого не вкусив. Це була справжня трагедія. Я підозрюю, що до цього причетні особи, які просто не мають серця.

Останньою жертвою таких «мисливців на собак» став ось цей пес чорного кольору. Його знайшов двірник учора по обіді поблизу дитячого садочка № 65. Однак тіло померлої собаки й досі лежить просто неба, але вже біля сміттєвих баків неподалік.

Отруєну собаку вчора знайшли поблизу дитячого садочка.Отруєну собаку вчора знайшли поблизу дитячого садочка.

Олександра ОлександрівнаОлександра Олександрівна

- Мені так шкода цю собаку, - говорить Олександра Олександрівна, місцева пенсіонерка. – Я побачила її сьогодні зранку, коли гуляла зі своїм чотирилапим другом. Навіть не знаю, хто це міг зробити. Були чутки, що декілька днів тому по мікрорайону їздила машина та розсипала отруту для собак, але чи правда це, не впевнена, - говорить жінка.

За словами ще однієї тутешньої дами, схожу собаку чорного окрасу, яка билася у конвульсіях, бачили вчора поблизу місцевого ринку. Але, чи це один й той самий випадок вбивства тварини, вона не знає.

Комунальники заперечують свою причетність

Заперечують причетність до цих подій комунальники. Михайло Лебедєв, керівник ЖЕД № 5, що обслуговує мікрорайон, відкидає усі звинувачення. Чоловік запевняє, що сам категорично проти жорстокого поводження з тваринами.

- Крім того, до нас за цей рік не надійшла жодна скарга від мешканців про напади тварин на людей. Якщо ми отримуємо подібний дзвінок, тоді звертаємось у КАТП – 1628. Їхні працівники приїздять і відловлюють тільки агресивну й небезпечну тварину. Роблять це зранку, коли ніхто не бачить.

У самій же установі КАТП – 1628 коментар з приводу знищення собак у місті отримати не вдалося. Керівника підприємства не було на місці.

Але, як дізналися журналісти, «зачистки» чотирилапих відбуваються не лише на Половках, а й у інших районах міста. Полтавка Юлія мешкає по вулиці Зигіна. Дівчина говорить, що її знайомий два тижні тому теж бачив двох отруєних собак.

- Вони лежали вже непритомні на землі, а з їх рота йшла піна. На жаль, фотографію для підтвердження факту злочину моєму товаришу не вдалося зробити, - розповідає дівчина.

Вбити таким чином безневинну тварину не так й важко. У Інтернеті догхантери, ненависники безпритульних тварини, діляться з однодумцями методами боротьби з чотирилапими безхатьками. Як варіант, використовують суміш лікарських препаратів, які у вільному доступі можна придбати у будь-якій аптеці. Однак така «діяльність» не є безкарною.

Вбивцям тварин, зокрема такими жорстокими способами, світить сувора відповідальність, у тому числі й кримінальна.

До теми:

Я-Репортер. В Полтаве снова травят собак

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter