У Полтаві через сильний вітер падають дерева: куди звертатись

Новини
20 березня 2012 о 13:251385 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото yasniy-den.ru«Коло» з’ясовувало, хто має прибирати повалені вітром дерева на вулицях міста та у дворах полтавських багатоповерхівок.


Опікується проблемою аварійного стану дерев управління житлово-комунального господарства Полтави. Туди і потрібно звертатись, якщо рослина зазнала пошкоджень внаслідок сильного вітру або зламалася через свій поважний вік. З початку цього року в управлінні отримали 41 звернення від полтавців з проханням про повний демонтаж дерева чи зруб окремих сухих гілок.

Аварійні дерева спилюють безкоштовно для мешканців комунальних будинків

- Мешканці міста мають подати письмову заяву на ім’я начальника управління з проханням про перевірку стану аварійності того чи іншого дерева. Звернення розглянуть у місячний термін. На місце виїздить спеціаліст і перевіряє необхідність втручання фахівців. Якщо факт аварійності дерева підтвердиться, то заяву задовольнять і включать у список до виконання. Ця послуга безкоштовна, але лише для мешканців тих будинків, які знаходяться у комунальній власності міста, - розповів Володимир Марченко, головний спеціаліст відділу технічного нагляду управління ЖКГ.

Автору звернення необов’язково бути вдома у момент, коли здійснюватиметься перевірка чи демонтаж рослини. Єдине, у заяві бажано вказати свій номер контактного телефону. Якщо фахівець на місці не зможе зорієнтуватись, яке саме дерево хочуть прибрати, він зателефонує жителю будинку для уточнення.

У відділі оперативних реагувань на звернення громадян підтвердили, що всі дзвінки від полтавців зі скаргою на аварійні дерева передають до управління ЖКГ.

- Однак дерево не приберуть, якщо воно просто комусь заважає чи затіняє вікно. Бо буває, що звертаються і з таким, - додав Володимир Леонов, начальник відділу оперативних реагувань на звернення громадян.

Небезпечне дерево приберуть терміново

Зрубом проблемних дерев займається КП «Декоративні культури». Ці роботи проводяться згідно попередньо затвердженого графіку. Але якщо дерево вже впало і спричиняє загрозливу ситуацію, працівники підприємства мають терміново виїхати на місце події для того, щоб його прибрати.

Допоможуть у КП «Декоративні культури» з усуненням проблеми аварійного стану дерев і власникам приватних садиб. Але така послуга буде платною і коштуватиме господарям від 100-200 до 2000–3000 гривень, в залежності від розміру дерева та місця проведення робіт.

Довідка "Кола":

Управління житлово-комунального господарства (вул.Комсомольська,19): телефон приймальні 2-24-47.

Відділ оперативного реагування на звернення громадян: телефони 1580, 1561.

КП "Декоративні культури" Полтавської міської ради (вул. 9 Січня, 2): телефон 53-41-33.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter