Громадська рада вважає, що один ЖЕД у Полтаві перетвориться на монополіста

Новини
Ольга Правденко22 березня 2012 о 10:39974 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Громадська рада вважає, що один ЖЕД у Полтаві перетвориться на монополіста
Рішення останньої сесії міської ради про об’єднання 7 ЖЕДів в один поспішне, а думка громадськості не врахована.  

Громадська рада не вірить, що через ліквідацію ЖЕДів ситуація у комунальному господарстві покращитьсяГромадська рада не вірить, що через ліквідацію ЖЕДів ситуація у комунальному господарстві покращиться Так вважає міська громадська рада.

Громадська рада міста зібралася на позачерговому засіданні, щоб розглянути рішення сесії щодо зміни управління ЖКГ міста. Міського голови Олександра Мамая, на засіданні не було. Давати відповіді на питання громадськості довелося його заступнику Олександру Найпаку. Останній уже вкотре спробував довести, що у міськради було лише два варіанти: підвищувати тарифи для населення чи скоротити ЖЕДи. Задля економії коштів – вибрали останнє. Та члени громадської ради вважають, що населенню від цього стане лише гірше.

Членів громадської ради цікавило, скільки конкретно звільнять працівників колишніх ЖЕДів, скільки місто зекономить грошей та як покращаться від реформування комунальні послуги. Проте на жодне питання конкретної відповіді Олександр Найпак не зміг дати. Він лише зазначив, що економія коштів буде приблизно 15 – 20 відсотків, а люди працюватимуть краще, бо отримуватимуть вчасно зарплатню. Найпак нагадав, що двірники, сантехніки, зварювальники, інші комунальні працівники не отримують вже кілька місяців зарплату.

–Такої системи ЖКГ, яку створили в Полтаві, немає ніде в Україні. В інших містах розмежовують комунальні послуги, а ми навпаки створюємо монополіста в особі одного ЖЕДу, – каже Станіслав Сердечний, голова громадської ради.

Сумніваються у громадській раді і в тому, що владі вдасться знайти людину, яка зможе ефективно управляти всією господарською системою міста.

Якби рішення обговорювалося з громадськістю, то люди знали б, як ця система працює і таких питань не виникало б, впевнені у громадській раді.

У результаті громадська рада засудила рішення сесії міської ради про ліквідацію ЖЕДів, бо та не врахувала думку полтавців. Та й саме рішення може не зміцнити, а розвалити структуру ЖКГ міста.

До теми – У Полтаві ліквідували ЖЕДи: куди йти громадянам

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter