У Полтаві не перевіряють стан біг-бордів

Новини
22 березня 2012 о 12:45868 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Щоб з біг-бордом такого не сталося, про це має подбати його власник(Фото Юрія Бойка).Відповідальність за технічний стан та належне утримання конструкцій для розміщення зовнішньої реклами - на сумлінні їх власників.


«Коло» поцікавилося, чи підлягають перевірці після зими носії зовнішньої реклами у місті на предмет їх стійкості. Адже внаслідок тривалого впливу природних чинників фундаменти конструкції можуть зазнавати пошкоджень, а тому сама споруда становити собою потенційну загрозу для навколишніх.

Виявилося, що дійсно такі носії зовнішньої реклами мають проходити сезонний огляд. Однак, згідно пункту 11.1. «Правил розміщення зовнішньої реклами та спеціальних конструкцій для розміщення зовнішньої реклами в Полтаві», відповідальність за технічний стан та зовнішній вигляд рекламних засобів несе розповсюджувач зовнішньої реклами. Також розповсюджувач реклами повинен за свій рахунок усувати всі дефекти, що виникають в процесі експлуатації спеціальних конструкцій. Якась комунальна установа, що перевіряла б дотримання цих вимог, у документі не закріплена.

У Полтавській обласній організації Спілки рекламістів України також підтвердили, що, в першу чергу, саме власники біг-бордів зацікавлені у тому, щоб їхні споруди стояли якомога довше та міцніше.

- При отриманні дозволу на встановлення такої рекламної конструкції власник має подати усю необхідну технічну документацію з розрахунками її безпечності. Нею передбачається певний запас стійкості, в тому числі від вітрового навантаження чи впливу інших чинників. Тож апріорі має витримати дію будь-яких факторів протягом певного періоду часу, - говорить Юрій Бойко, голова Полтавського осередку Спілки рекламістів України.

При продовженні терміну дії дозволу через кожні 5 років процедура повторюється. Тож якщо безпечність рекламної конструкції не буде підтверджена висновком ліцензійної установи, то її розташування заборонять.

Нагадаємо також, що з кінця 2008 року у Полтаві діє заборона на встановлення біг-бордів. Тому ті, які вже є на вулицях міста, стоять уже не один рік. Нові, якщо з’являться самовільно, мають бути демонтовані.