Тема тижня. Полтавські бібліотекарі зізнались, що читають діти

Тема тижня
Надія Труш30 березня 2012 о 12:532349 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Тема тижня. Полтавські бібліотекарі зізнались, що читають діти
Полтавські діти до 14 років найчастіше у бібліотеках міста запитують книги про чародійство, пригоди, «ужастики» та про… кохання.


фото volynnews.comфото volynnews.com

Наближається Міжнародний день дитячої книги (його відзначають 2 квітня). З цієї нагоди «Коло» дізнавалося, якими книгами нині цікавляться дітлахи, що читають.

Для цього журналіст зателефонувала у кілька полтавських дитячих бібліотек.

- Діти до 14 років запитують частіше ту літературу, яку їм задають читати у школі. Наприклад, Леоніда Глібова, Михайла Коцюбинського, Івана Франка, - розповіла бібліотекар однієї з бібліотек міста. – Ще питають гуморески Грицька Бойка, книги Джека Лондона. До речі, серед наших читачів є й дошкільнята, їх батьки водять. Ті цікавляться казочками з яскравими картинками.

Найчастіше читають Всеволода Нестайка «Тореадори з Васюківки» та «Пригоди Гаррі Поттера» Джоан Ролінг

Школярі 1-4 класів цікавляться книжками Всеволода Нестайка  «Тореадори з Васюківки», «Робінзон Кукурузо». Хоча й більш старші також діти читають книги цього автора. Питають книги про природу Олександра Копиленка. З нових сучасних авторів читають вірші Івана Андрусяка, «Політ на черешні»Миколи Герасименко. Користується популярністю й Василь Симоменко, його оповідання та казки. Діти від 10 років питають пригодницькі книжки, на зразок «Гаррі Поттера» відомої англійської письменниці Джоан Ролінг. Серія книг авторів Дебра Дойл, Джеймс Макдонал «Школа чародійства» також одна із найбільш запитуваних серед маленьких полтавців.

- Полюбляють сучасні діти читати різні «ужастики» та містику, - наголосила бібліотекар однієї з полтавських дитячих бібліотек – Добре, що читають із захопленням й українських авторів: Степана Процюка «Агронавти» (пригоди Марійки та Костика). Питають книги письменника-фантаста Дмитра Ємця.

Полтавські діти цікавляться й книгами про кохання

Крім фантастики, пригод та містики, діти цікавляться й книгами про кохання. Наприклад, особливо зачитуються і дівчатка й хлопчики серією книг російської письменниці Людмили Матвєєвої «Мешканці Місячного бульвару», особливо  книга з цієї серїї «Любовний трикутник у 6 «Б». Це підтвердили у кількох місцевих бібліотеках.

Також читайте:

Тема тижня. Полтавців запрошують на виставку сучасної дитячої книги



Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter