У Полтаві відбувся протест на захист тварин «Fair Play» («Чесна гра»)

Фото
31 березня 2012 о 14:001889 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві відбувся протест на захист тварин «Fair Play» («Чесна гра»)
Полтавці сказали "ні" вбивствам безпритульних чотирилапих до Євро-2012. У Полтаві пройшла міжнародна акція на захист безпритульних тварин.


Сьогодні, об 11 годині ранку, понад 50 активістів-захисників тварин вийшли на мітинг "Fair Play" ("Чесна гра") у центрі Полтави. У руках тримали промовисті плакати, на вустах у всіх одне – вимога припинити у країні і, зокрема, нашому місті масові вбивства безпритульних тварин перед чемпіонатом з футболу «Євро – 2012».

- Нам дуже соромно, що ми живемо у країні, де вбивають братів наших менших. Це відбувається тільки через те, що вони опинилися на вулиці, стали нікому непотрібні. Подібні дії викликають обурення у інших країнах Європи. Безпритульні тварини – це наш біль, але разом ми можемо щось змінити, - розповідає Олена Стегній, одна з організаторів, член благодійного центру «Юний європеєць».

Принагідно волонтери хотіли звернути увагу міської влади до проблеми побудови у Полтаві притулку для тварин – безхатьків. Також закликали громадськість більш гуманно ставитися до безпритульних чотирилапих.



Переважна більшість учасників заходу – молодь, хоча були й люди поважного віку. Перехожі на акцію реагували по-різному. Дехто відверто і зневажливо засуджував, комусь було байдуже. Навпаки, багато людей поставилися з розумінням, підтримкою та долучилися до збору коштів на справу порятунку тварин. Серед тих, хто прийшов на мітинг навмисне, були й полтавці зі своїми чотирилапими улюбленцями. Серед них – дівчина Галина, власниця бійцівського пса Алекса.

- Я проти вбивства безпритульних тварин. Саме людина винна у тому, що так відбувається. У мене є 2 собаки, але раптом зі мною щось станеться – вони теж можуть опинитися на вулиці. Я не хочу, щоб тоді їх хтось безжально знищив, - поділилася Галина.

Тривала акція менше години. До речі, протестували сьогодні не лише у Полтаві та інших містах нашої держави. Паралельно у 10-ох  країнах Європи – учасницях єврочемпіонату відбувалися подібні акції. Футбольних фанів закликали бойкотувати «Євро – 2012», якщо жорстокі вбивства тварин в Україні не припиняться.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter