Рецепти смачних пасок до Великодня

Новини
Ніна Король11 квітня 2012 о 14:3212525 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Рецепти смачних пасок до Великодня
"Коло" пропонує підбірку рецептів різнопланових рецептів пасок на будь-який смак.
Шоколадна паска (Фотот з volgograd.ru)Шоколадна паска (Фотот з volgograd.ru) Паска шоколадна Інгредієнти: сир – 500 г, вершкове масло – 50 г, сметана – 0,5 склянки, цукрова пудра – 50 г, шоколад – 50 г, Спосіб приготування: Шоколад натерти на дрібній тертці й змішати з цукровою пудрою. Сир протерти через сито або пропустити через м’ясорубку. Вершкове масло заздалегідь дістати з холодильника і залишити при кімнатній температурі, щоб стало м’яким. У протертий сир додати сметану й добре перемішати. Потім додати масло і ще раз добре перемішати. Додати в сирну масу тертий шоколад із цукровою пудрою і ще раз добре перемішати до отримання однорідної маси. Змочену водою форму для паски або друшляк застелити марлею або бавовняною серветкою й викласти сирну масу в пасочницю (іншу форму). Зверху прикрити марлею або серветкою, притиснути вантажем і залишити під гнітом на 12-24 години (саму пасочницю необхідно поставити в тарілку, бо в тарілку стікатиме зайва сироватка). Готову паску обережно вийняти з форми, зняти марлю, викласти на блюдо і прикрасити цукатами або мармеладом. Паска з цукатами Сир – 1 кг, сметана – 150 г, яйце куряче – 5 шт., масло вершкове – 150 г, цукрова пудра – 250 г, горіхи – 60 г, ізюм – 100 г, Паска з цукатами (Фото з  kushaem.wordpress.com)Паска з цукатами (Фото з kushaem.wordpress.com) цукати (мікс) – 100 г. Пасочниця. У протертий або збитий сир додаємо сметану (для паски треба брати сметану 30% жирності). Окремо розтираємо масло з цукровою пудрою. Поступово, по одному, додаємо в розтерте масло яйця. З’єднуємо сир і масу з маслом, додаємо ізюм та горіхи. Пасочницю вистилаємо марлею і щільно заповнюємо форму отриманою масою. Зверху кладемо вантаж і ставимо в холодильник на 12-15 годин для видалення вологи з паски. Укладаємо паску в пасочницю на плоске блюдо, обережно знімаємо форму. Прикрашаємо паску цукатами. У якості пасочниці можна використати новий горщик для квітів (у ньому є отвір, через який зайва рідина буде стікати). А ще пасочницею може послужити друшляк. Лише не забудьте вистелити форму марлею. Глазур для паски 2 яєчних білки, 1 стакан цукрової пудри, півлимона. Спосіб приготування: Цукрову пудру просіваємо, висипаємо в ємність для збивання. Помішуючи пудру віничком, додаємо білки. Ретельно все перемішуємо, додаємо сік половинки лимона. Збиваємо масу до консистенції збитих вершків. Корисна порада: щоб глазур не засохла, ємність накриваємо харчовою плівкою або зволоженою полотняною серветкою. Покривати глазур’ю треба, поки паска ще гаряча. Тоді глазур швидко сохне. Зверху присипати прикрасами, які продаються в магазині, чи цукатами, горіхами – на ваш смак. Паска здобна 1 кг борошна, 1,5-2 склянки молока, 6 яєць, 50 г дріжджів, 1/2 ч. л. солі, 100 г маргарину, 1/2 пакетика ваніліну, родзинки, горіхи, курага. Паска здобна (Фото з  anthonygaevski.nedvizhua.ru)Паска здобна (Фото з anthonygaevski.nedvizhua.ru) Розвести в теплому молоці дріжджі, додати половину борошна, все перемішати і поставити в тепле місце. Яєчні жовтки розтерти до білого кольору з цукром і ваніліном. Коли дріжджова суміш збільшиться вдвічі, додати розтоплене масло, збиті в піну білки і борошно, вимісити тісто, поставити в тепле місце. Коли тісто підніметься, додати промиті й висушені родзинки, горіхи, цукати. На дно форми кладемо шматок промасленого пергаментного паперу. Заповнюємо форму тістом на 3/4 (вона має бути великою,  приблизно 5-літрова). Верх змастити яйцем. Потім у духовку, не дуже гарячу. Час приготування – 50-60 хвилин. Паска монастирська 1 кг пшеничного борошна, 1,5 ст. теплої води, 2-3 ст. л. молока, 50 г дріжджів, 2 яйця, 125 г вершкового масла, 100 г цукрового піску, 50-100 г цукатів, кардамон, кориця. З усіх компонентів замісити ввечері круте тісто. Накрити серветкою й залишити підніматися до ранку. Уранці викласти тісто на стіл і ретельно вимісити. Розділити на дві частини і розікласти в змащені маслом невисокі форми, дати піднятися. Коли паски достатньо піднімуться, поверхня покриється суцільними бульбашками, розтерти одне яйце і змішати з молоком, цією сумішшю змастити паску, поставити в духовку і випікати приблизно 40 хвилин. Готові паски остудити, витягти з форми, посипати цукровою пудрою і прикрасити рештою цукатів або на свій розсуд. Паска з апельсиновим лікером і мигдалем 500 г слив, 1 апельсин, 50 г цукрового піску, 150 мл хересу, 80 г білого шоколаду, 3 яйця, 30 г вершкового масла, 30 г цукрового піску, 30 мл апельсинового лікеру, 70 г меленого мигдалю, 30 г борошна, 1/2 ч. л. розпушувача, 50 г пластинок мигдалю. Вийняти зі слив кісточки. Натерти на тертці цедру апельсина і віджати сік із м’якоті. Покласти в каструлю сливи з цукром, хересом, цедрою і соком апельсина, накрити і тушкувати 10 хвилин. Зробити пюре і протерти його через сито. Дати соусу охолонути. Нагріти духовку до 175 градусів. Насікти шоколад і розплавити його в металевій мисці на водяній бані. Відокремити білки від жовтків. Перемішати вершкове масло з цукром, апельсиновим лікером, рідким шоколадом і ввести жовтки. Змішати мелений мигдаль, борошно, розпушувач і додати до жовткової маси. Змастити жиром 4 порційні формочки (або ж 4 високі прямі чашки) і посипати їх 2/3 пластинок мигдалю. Потім збити білки в добре охолоджених металевих мисках. Перемішати білкову масу з мигдальним тістом і розкласти у форми. Посипати пластинками мигдалю. Випікати на решітці духовки 30 хвилин. Перекинути паски з формочок. Розкласти по тарілках ще теплими і полити соусом. Заварна паска 0,5 кг сиру, 1 склянка жирних вершків, 5 яєчних жовтків, 250 г цукру, родзинки, горіхи, ванілін – за смаком. Перш за все збийте яєчні жовтки, поступово додаючи цукор. Потім введіть вершки, поставте отриману суміш на плиту і доведіть до кипіння. Після цього зніміть масу, додайте до неї сир (його варто попередньо розім’яти виделкою), горіхи, курагу або родзинки. Сформувати з цієї маси паску (наприклад, помістити її в марлю, відтиснути і викласти в миску). Кілька годин потримати в холодильнику – і можна подавати до столу. Морквяна паска 1 кг борошна, 100 г вершкового масла, 200 г цукру, 2 склянки молока, 5 яєць, 300 г моркви, 25 г дріжджів, сіль за смаком.

Морквяна паска (Фото з ecologico.ru)Морквяна паска (Фото з ecologico.ru)

Моркву вимити, очистити, нарізати шматочками. Моркву укласти в каструлю і залити невеликою кількістю води (до половини обсягу, займаного морквою), відварити під кришкою до готовності. Потім протерти крізь сито. У морквяну масу додати яйця, масло, молоко, борошно і розчинені в невеликій кількості теплої води дріжджі, сіль, цукор і замісити тісто. За бажанням у тісто можна додати родзинки, цукати, кокосову стружку. Дати йому піднятися і заповнити наполовину приготовлені форми для випічки. Після того як тісто у формах підніметься й заповнить їх повністю, відправити паски в духовку і випікати на середньому вогні. До теми: Великдень у Полтаві: коли святитимуть паски Якою буде погода на Великдень

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter