У Полтаві Дендропарк готується до навали відпочивальників (фото)

Фото
11 квітня 2012 о 11:291597 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві Дендропарк готується до навали відпочивальників (фото)
У міському комунальному парку очікують у вихідні натовп любителів відпочинку на природі – комунальники та міська влада ліквідовують наслідки попередніх гулянок та закликають берегти природу.
Ця білочка хоче пережити зустріч з відпочивальниками у Великодні свята.Ця білочка хоче пережити зустріч з відпочивальниками у Великодні свята. У міському комунальному парку очікують у вихідні натовп любителів відпочинку на природі – комунальники та міська влада ліквідовують наслідки попередніх гулянок та закликають берегти природу. Адміністрація Дендропарку запевняє, що тут створили всі умови для комфортного проводження часу мешканцями міста: прибрали сміття, облаштували 16 лавок, дерева очистили від порості та сухостоїв. Щоб відновлювався трав’яний покрив землі, ще рік тому загородили в’їзд машин через центральний вхід. Тож парк прийме на свята всіх охочих у повній красі. Однак, попри намагання адміністрації парку, «культура» його відвідувачів дається взнаки. В’їзд до Дендропарку з вулиці Лугової встелили звезеним та розкиданим побутовим сміттям. Безпосередньо вже на території усюди сліди багать полтавців, які забороняється розпалювати у національному парку. Для вогнищ люди ламають гілки живих дерев. Також тут покрали висаджені кущі ялівцю, залишився з 5 лише один. Тому керівництво полтавського Дендропарку звертається до полтавців: - Долучайтесь до акції «Дендропарк облаштуємо разом». Приходьте сюди відпочивати на Великдень, але залишайте тутешню природу у первозданному виді. Тобто якщо Ви добре відпочинете та приберете за собою сміття, то це вже й буде участь у цій акції, - говорить Михайло Шлафер, представник дирекції парку. Ініціатор відродження Дендропарку Оксана Деркач теж закликає полтавців: - Не смітіть. Прийшла весна, хочеться, щоб було чисто, красиво. І там, де ви відпочиваєте, подумайте про наслідки, - Оксана Деркач, секретар Полтавської міської ради. На облаштування Дендропарку виділили 400 тисяч гривень з міського та обласного бюджетів. До його прибирання залучають людей з центру зайнятості на громадські роботи. Зараз у парку 8 годин на день працюють 5 чоловік. Але на охорону цієї пам’ятки природи коштів поки що не вистачає. Тож представники дирекції наголошують: розкидання тут сміття карається штрафом від 340 до 1700 гривень. До Дендропарку зараз прикута увага громадськості міста. Тому усі громадські організації, бажаючі долучитись до прибирання та проведення заходів на його території, просять також узгоджувати свої наміри з адміністрацією парку.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter