У Полтаві даішник, щоб зупинити водія, стріляв по автомобілю

Новини
18 квітня 2012 о 13:30981 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві даішник, щоб зупинити водія, стріляв по автомобілю
Нещодавно працівники Державтоінспекції наздоганяли автомобіль «ВАЗ -2108» під керуванням 26-річного непрацюючого полтавця.




Фото з сайту tsn.uaФото з сайту tsn.ua

Водій автомобіля проігнорував вимогу інспектора зупинитися і намагався втекти від правоохоронців. Запідозривши, що в автомобілі можуть знаходитися злочинці, міліціонери почали його наздоганяти.

- У салоні знаходилися ще три пасажири: 34-річний чоловік та дві жінки 35-ти та 26-ти років. Після того, як автомобіль вдалось зупинити,  стала відома і причина ігнорування вказівки працівника ДАІ зупинитись, - розповів Юрій Сулаєв, речник обласної міліції. – Адже вся компанія, в тому числі й водій, були нетверезими. До того ж, вони їхали з вимкнутими фарами, а це вже був пізній час. Під час затримання пасижири агресивно поводилась та брутально лаялась на правоохоронців.

Зупинити ж водія вдалось лише після того, як інспектор ДАІ вистрелив у колесо його «залізного коня». У ході переслідування правопорушник неодноразово створював на дорозі аварійні ситуації. Доставили автомобіль і всю «веселу компанію» до Ленінського райвідділу міліції.

Наразі відносно правопорушників складено адміністративні протоколи за статтею 185 Кодексу України про адміністративні правопорушення (злісна непокора законному розпорядженню працівника міліції). Кожному із затриманих загрожує адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 136 до 255 гривень або виправні роботи на строк до 2-х місяців з відрахуванням 20% заробітку. Можливий і адміністративний арешт на строк до 15 діб.

Водієві, який наважився сісти за кермо у стані алкогольного сп’яніння та ризикувати життями інших людей, ще чекає і відповідальність згідно частини першої статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення. А це від 2550 до 3400 гривень штрафу (або позбавлення права керування автомобілем на строк від 1 до 2 років, або громадські роботи на строк від 40 до 50 годин, або адміністративний арешт на строк від 7 до 10 діб).

До теми - Полтавець вкрав ікону, щоб купити наркотики

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter