Легенди Полтави: будинок на Пушкіна відбудовували полонені фашисти

Фото
2 травня 2012 о 11:064180 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Легенди Полтави: будинок на Пушкіна відбудовували полонені фашисти
Круглий житловий будинок по вулиці Пушкіна, 88.

Журналісти "Кола" продовжують серію публікацій про історичні будівлі Полтави, вчора своїм читачам ми розповіли про "публичный дом", а сьогодні ми повідаємо про "червону сталінку" на вул. Пушкіна 88.

Багато хто дивується, коли дізнається, що в цьому будинку 29 житлових під’їздів, але це правда. Побудований він для працівників бавовняно-прядильної фабрики у період після революції, але до початку Другої світової війни. Ця фабрика була найбільшою у Полтавському регіоні, на ній працювали більше п’яти тисяч робітників, на її базі згодом створили турбомеханічний завод.

– Цей будинок для мене є особливим, – каже Анатолій Чернов, почесний голова Спілки екскурсоводів Полтавщини. – У дитинстві я там жив. Після війни його відбудовували полонені німецькі солдати. Вони жили посеред двору в обгородженій колючим дротом клітці. Пам’ятаю, як після завершення будівництва, їх відправляли назад до Німеччини. Було дуже багато військових, собак, охоронців. Як зараз ці картини перед очима.

До теми: Легенди Полтави: Колись на вулиці Гоголя жив граф (фото)
До теми: Легенди Полтави: Історія вежі – «дому Карлсона» (фото)

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter