У Полтаві чиновник обласного рівня погорів на хабарі

Новини
Ніна Король7 травня 2012 о 16:181365 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві чиновник обласного рівня погорів на хабарі
Наразі відомо, що посадовця  затримали убозівці якраз під час передачі другої частини хабара у 30 тисяч.


Хабар у 50 тисяч гривень може позбавити посадовця волі мінімум на 8 років. Фото tsn.uaХабар у 50 тисяч гривень може позбавити посадовця волі мінімум на 8 років. Фото tsn.ua

Загалом керівник одного з обласних підрозділів вимагав 50 тисяч. Першу частину отримав,  а під час передачі другої у справу втрутився ГУБОЗ МВС України та Генпрокуратура. Про це повідомив Юрій Сулаєв, прес-офіцер обласної міліції.

Полтавська міліція прізвища хабарника не називає. Операцію по затриманні чиновника на хабарі проводило антикорупційне бюро при Головному управлінні з організованою злочинністю МВС України та Генеральна прокуратура України.

– Чиновник вимагав хабар за те, що «закриє очі» на порушення в роботі одного з ТОВ області, – коментує Сулаєв. – А ще за подальшу безперешкодну діяльність підприємства.

Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України.

Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 12.

Із неофіційних джерел стало відомо, що у хабарництві підозрюють очільника Держекоінспекції.

Наразі його підлеглим офіційно ніхто до відома нічого не доводив, але вони чули про випадок. Чекати нового керівництва, виконувача обов’язків чи ні – вони не знають.

– Це є в інтернеті, а офіційно нічого не доведено, – сказала одна зі співробітниць Держекоінспекції Полтавської  області.  – Звідки ми знаємо – я вам не скажу.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter