Рідкісне астрономічне явище у Полтаві: як спостерігати

Новини
31 травня 2012 о 17:011896 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Рідкісне астрономічне явище у Полтаві: як спостерігати
Нагадуємо, що 6 червня, відбудеться проходження Венери по диску Сонця.
Це рідкісне астрономічним явищ, яке наші сучасники навряд чи ще побачать.

Фото з сайту kam-pod.netФото з сайту kam-pod.net

- Спостерігати за проходженням Венери по диску Сонця можна і в домашніх умовах, - розповів Борис Сінческул, науковий співробітник Полтавської гравіметричної обсерваторії Iнституту геофізики імені С. I. Субботіна. – Для цього можна використати затемнене скло; фотоплівку (засвічену і проявлену); маски зварювальників, в яких є світлофільтр; бінокль чи телескоп. І хочу сказати, що на здоров’я людини таке астрономічне явище ніяк не вплине. Головне – налаштувати себе правильно, бо люди здатні до самонавіювання.

Також Борис Пилипович запевнив, що всі бажаючі, можуть прийти поспостерігати за явищем до них в обсерваторію.

Довідка «Кола»: Полтавська гравіметрична обсерваторія Iнституту геофізики імені С. I. Субботіна знаходиться за адресою вулиця Мясоєдова, 27/29. Телефон: 56-92-38.

До речі, за словами наукового співробітника обсерваторії, не всім жителям планети вдасться спостерігати за  проходження Венери по диску Сонця.  Найкраща видимість буде над Тихими Океаном, бо саме в цій частині Землі Сонце максимально високо підніметься. А от жителям частини Південної Америки, Західної частини Європи та Африки не пощастить побачити рідкісне астрономічне явище, бо у них на той момент Сонце вже зайде.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter