Фанати німецької команди "Ганновер 96" приїхали допомогти полтавським інтернатівцям

Новини
12 червня 2012 о 19:07811 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Члени делегації з міста Ганновер - Жан Клод Зольф, Мелані Менш, Антон Райніш та куратор проекту Таня БернзСьогодні, 12 червня, відбулася прес-конференція на якій фани з Німеччини розповіли про свій благодійний візит у Полтаву.


Нагадаємо, 29 вересня ФК "Ворскла" у рамках групового етапу "Ліги Європи" приймав вдома німецький "Ганновер 96". Через декілька днів після цього матчу на німецких сайтах з'явилась інформація про те, що фанати "Ганновера 96" почали збирати гроші для дітей, які мешкають в  жахливих умовах полтавских інтернатів.

І тепер, зібравши кошти, німецькі вболівальники приїхали до нашого міста аби передати їх дітям. А точніше не самі гроші, а різноманітні товари на зібрану суму - 14 тисяч євро. Але все пішло не так, як треба.

- Два тижні тому українська митниця затримала в Києві743 кілограми вантажу, який ми вислали до Полтавського інтернату - розповідає Антон Райниш, член громадської палати міста Ганновер -  Причини не повідомили - вантаж відправили на перевірку. Пройшло вже досить багато часу, а результатів цієї перевірки ми ще не знаємо. Тому, щоб сьогодні не прийти до дітей  з "пустими руками", наша делегація заїхала у магазин "МЕТРО" і закупила на 2 тисячі євро комп'ютерів, телевізорів, іграшок та цукерок.

Ініціатор та куратор проекту – тендітна жінка Таня Бернз. Саме їй в минулому році прийшла на думку ідея допомоги Полтавському інтернату ім. Крупської після його відвідин. Таня розповіла, що їх організація займається боротьбою з агресією на футбольних трибунах та за її межами. Загалом організація "Fanproject"у Ганновері існує вже майже 30 років, вона тісно співпрацює з фанатськими угрупуваннями та поліцією. За час своєї роботи сотні молодих людей зійшло зі стежки футбольного хуліганізму.

- Нашу програму по боротьбі з футбольним насильством фінансово підтримує не тільки клуб, а й влада міста Ганновер, - говорить Таня Бернз. - Якщо поліція веде боротьбу з насильством з одного боку, то ми стримуємо агресію з іншого, всередині футбольного сектору.

Своїм прикладом німці хочуть показати іншим фан-клубам, що потрібно робити за межами стадіону. Не підпалювати автомобілі та бити обличчя, а приїхати в один із інтернатів і подивитися в очі  дітей. Після цього просто не можеш сказати "ні". Вони розповіли, що на їхній заклик до збору коштів відреагували всі, навіть президент футбольного клубу "Ганновер 96". Магазини, в яких вони купляли товари для полтавських дітей, робили знижки по 50% і більше. Навіть зараз підприємці з міста Ганновер готові заплатити ще 14 тисяч євро, аби все ж таки подарунки дійшли до дітей.

Німецька делегація після сьогоднішніх екскурсій по Полтаві, завтра поїде до Харкова, де збірна Німеччини вже завтра зустрінеться з Нідерладцями. Трансляція матчу на телеканалі "Футбол". Результати першого туру чемпіонату Євро-2012 можна подивитись ТУТ.

До теми: Завдяки матчу між Голландією та Німеччиною через Полтаву пустили додатковий потяг

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter