Під Полтавою горять ліси

Новини
Ольга Правденко12 червня 2012 о 17:031021 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Під Полтавою горять ліси
Фото прес-служби ПОУЛМГ Через спекотну та вітряну погоду на Полтавщині вже виникло 12 лісових пожеж. Згоріло більш, ніж півтора гектару лісу.

– Найбільше потерпають від вогню Полтавський, Кременчуцький, та Новосанжарський лісгоспи. Лише за минулу добу спалахнуло 2 пожежі в Миргородському лісгоспі. Вогнем там пошкоджено 0,28 га лісу, – каже Лілія Гнатенко, прес-секретар Полтавського УЛМГ. – Зараз у нас 5 клас пожежної небезпеки, найвищий. Лісівники переконують, що основними причинами пожеж у лісах є необережне, інколи недбало-злочинне поводження населення з вогнем.

Трактор прориває мінералізовані смуги вздовж лісівТрактор прориває мінералізовані смуги вздовж лісів

– Люди випалюють суху траву та чагарники біля своїх садиб, вздовж доріг, неподалік лісу, де пасуть худобу, бо вважають, що так швидше відросте молода трава. Але це не лише не правильно, вони порушують законодавство. Згідно зі Ст. 77 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення правил пожежної безпеки в лісі накладається штраф та зобов’язанання відшкодувати збитки, завдані лісовому господарству, – зазначила Лілія Іванівна. Нагадаємо, сьогодні в Полтаві  вогонь пошкодив дерево.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter