В яких місцях у лісі полтавцям дозволяють відпочивати

Новини
Ольга Правденко13 червня 2012 о 12:112537 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 В яких місцях у лісі полтавцям дозволяють відпочивати
Полтавцям заборонили ходити до лісу через високий клас – V, пожежної небезпеки. Проте у відведених місцях відпочивати в лісі можна.

Місце відпочинку в лісі неподалік ПолтавиМісце відпочинку в лісі неподалік Полтави – Щороку голова Полтавської облдержадміністрації видає розпорядження про заборону ходити до лісу в найспекотніший, а отже, найбільш небезпечний період, – розповідає Лілія Гнатенко, прес-секретар Полтавського обласного УЛМГ. – Це означає, що до лісу не можна ходити ані пішки, ані заїжджати на будь-якому транспорті. Клас пожежної небезпеки визначають метеорологи й повідомляють про це нам.

Взагалі пожежонебезпечний період в полтавських лісах триває з квітня до листопада. Нагадаємо, сьогодні Під Полтавою знову горів ліс

Та все-таки їздити на пікнік до лісу можна, але тільки у спеціально відведені для цього лісівниками місця. Вони переважно знаходяться на окраїні лісу, більшість уздовж трас. Там постійно патрулюють працівники лісгоспів. Зараз в області таких місць відпочинку 50. Найближчі до Полтави – неподалік повороту на Макухівку та по трасі Київ – Харків, біля в’їзду в обласний центр.

– Там все обладнане для відпочинку: є лавки, столи, криті альтанки, відведені місця для вогнища та смітників. У багатьох є туалети та дитячі майданчики, – запевнила прес-секретар.

Усі місця відпочинку безкоштовні, приїжджати туди можна будь-коли. Одне таке місце може вмістити до 50 відпочивальників.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter