Мамай розповів, чому в Полтаві не ремонтують дороги

Новини
3 липня 2012 о 15:011586 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Дороги у Полтаві не ремонтують, бо заважає прокуратура - так заявляє мер Олександр Мамай.Мер міста Полтави знайшов винного у стані дорожнього покриття.


На думку Олександра Мамая, заважає виконувати капітальний та поточний ремонт  доріг у Полтаві прокуратура міста.

- Із виділених 22 мільйонів на ремонт доріг у 2012 році наразі освоєно лише 3 мільйони, тому що у листопаді минулого року в комунального підприємства «Полтавське підрядне шляхове ремонтно-будівельне управління» прокуратура Полтави забрала печатку, усі комп’ютери, статутні документи. Через це майже 150 чоловік-працівників установи нині сидять без зарплати. Тепер у ЗМІ з’являється інформація, що відкрита кримінальна справа за фактом купівлі КП «ШРБУ» дорожньої техніки за завищеними цінами. Тому в червні 2012 року на усю техніку підприємства прокуратура наклала арешт, - коментує ситуацію міський голова Олександр Мамай.

Прокурор міста Полтави Андрій Стойка, що прийшов на сесію міської ради, ці заяви Олександра Мамая спростовує.

- Слідчий наклав арешт на майно КП «ШРБУ», але водночас він не забороняв використовувати цю техніку. Не треба з цього питання робити проблему. До речі, це рішення було прийняте наприкінці травня-початку червня 2012 року. До цього часу техніка працювала, її ніхто не вилучав, - відповів на закиди мера Андрій Стойка.

За словами мера Полтави, КП «ШРБУ» придбало техніку на суму 3 мільйони, а тому купити її у 2 рази дорожче за справжню ціну – це практично нереально.

- Купили на 3 мільйони, з них вкрали 1,5 мільйона – я впевнений на 90%, що експертизи, яка це підтверджує, в природі не існує. Але прокурор в інтересах слідства нам цю експертизу не покаже. При цьому незрозуміло, звідки прокуратурою взято суму на 1,5 мільйона гривень збитків, - додає Олександр Мамай.

Крапку у цій справі поставить суд, куди її передадуть по завершенню розслідування.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter