У Полтаві перейменували кілька шкіл

Новини
4 липня 2012 о 11:221768 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото з архіву.Школа №5 позбулася статусу спеціалізованої, школа №13 стала гімназією.


Причини таких змін пояснила під час 24 сесії Полтавської міської ради заступник міського голови Світлана Порохня. Статусом гімназії школу №13 вирішили «нагородити» за досягнення закладу.

- Полтавська школа №13, будучи загальноосвітньою школою, уже третій рік поспіль посідає перше місце серед загальноосвітніх навчальних закладів міста та друге місце серед шкіл нового типу Полтави за результатами Всеукраїнських учнівських олімпіад. Так, у 2011-2012 навчальному році з восьми призових місць, які вибороли учні шкіл Полтави, на рівні України чотири переможці – учні загальноосвітньої школи №13. Це найкращий результат не лише у місті, а й області, - розповідає Світлана Порохня.

Натомість школу №5 понизили у званні через відсутність здобутків у навчанні її учнів та перевантаження інших шкіл у районі від зупинок «Зигіна» до «Сінної».

- У мікрорайоні  загальноосвітні навчальні заклади №38 та 9 перевантажені та працюють у двозмінному режимі. А до спеціалізованої школи №5 учнів зараховували лише за результатами співбесіди. Тож є доцільним перейменувати Полтавську спеціалізовану школу №5 на загальноосвітню, щоб усі бажаючі незалежно від рівня підготовки мали змогу навчатися за місцем проживання. До того ж за підсумками атестації закладу рівень освітніх послуг не відповідає заявленому статусу – впродовж трьох останніх років серед учнів школи №5 лише один учасник Всеукраїнських олімпіад і жодного призера на рівні України, - пояснила Світлана Казимирівна.

Якщо результати роботи цього навчального закладу  у найближчі роки покращаться, то школі можуть повернути її попередній статус.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter