Як у полтавських дитсадках та лікарнях рятуються від спеки

Здоров'я
10 липня 2012 о 13:321204 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Як у  полтавських дитсадках та лікарнях рятуються від спеки
У Полтаві вже кілька днів тримається спекотна погода.
Працівники офісів від спеки рятуються кондиціонерами. А от як нині виходять із ситуації у лікарнях та дитячих садках, де навряд чи є така техніка, дізнавалась журналіст «Кола».

Фото з сайту dosh50.ucoz.ruФото з сайту dosh50.ucoz.ru

Скільки залишилось страждати від спеки читайте тут.

У літню пору вихованці дитячих садочків більше часу проводять на свіжому повітрі. У приміщенні ж дитсадків кондиціонерів немає. Працівники дошкільних закладів запевняють, що для  малечі такий порятунок не практикують. Але для них спека не проблема, бо на подвір’ях дитячих садків  насаджено багато дерев, що створюють тінь.

- Також  ми ставимо додаткові парасольки на вулиці, даємо дітям прокип’ячену воду та сік, - розповідає Ірина Коленська , виконувач обов’язків завідуючої  ясла-садка №11 «Малятко». – Ставимо басейн, де діти можуть плюскатись у воді та мочити ніжки.

Подібні виходи із ситуації називають і в  інших дошкільних закладах Полтави.  У тих дитсадках, які не мають  басейнів, виносять малечі миски з водою. У приміщеннях же, зі слів працівників дошкільних закладів, не спекотно.

- У нас приміщення 1900 року, тож прохолода зберігається навіть у спеку, - розповідає Ганна Редькіна, завідуюча ясла-садком  №19 «Барвінок». –  Тож  великої проблем під час спеки в нас немає.

В інших дитячих садках розповідають, що заходячи в групи, вони миють своїм вихованцям ноги і провітрюють кімнати.

Загалом,  в дитячих садках обласного центру називали такі виходи порятунку від спеки:

- обов’язкові головні убори при перебуванні на вулиці,

- прогулянки в тіні,

-  винесення на подвір’я дитячих палаток та парасольок,

- басейни  та миски з водою,

- питний режим,

- відчинені вікна у приміщеннях,

- полоскання ніг.

А от у лікарнях Полтави хворих  від спеки рятують  жалюзі та темні портьєри.





ФІото з сайту mk.ruФІото з сайту mk.ru







- У палатах пацієнтів є жалюзі та темні портьєри. Ще ми провітрюємо приміщення та робимо вологе прибирання,  - говорить В’ячеслав Томенко, головний лікар Полтавської міської клінічної лікарні №5. - Вентилятор хворим не бажані, бо протяги можуть привести до ГРВІ. Оптимальним виходом були  б кондиціонери, але їх у наших палатах, де лежать хворі, немає.

В іншому медичному закладі обласного центру запевняють, що на спеку їх хворі не жаліються.

- У нас вікна в палатах виходять на той бік, де сонце світить тільки трохи зранку, -  говорить Надія Возна, виконувач обов’язків головного лікаря міської клінічної лікарні №4 Полтави. - А так  всі палати провітрюють: вікна відчиняють і двері в коридор. У  деяких палатах є жалюзі, затемнені портьєри  - в кожній палаті. Такого, щоб комусь з наших пацієнтів стало зле від спеки в палаті, ще не було.

До теми - У Полтаві школярів навчали волонтерству слабозорі діти

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter