Облаштовуємо літній душ: поради

Новини
Ніна Король20 липня 2012 о 11:446964 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Облаштовуємо літній душ: поради
Як удома облаштувати літній душ.
Літній душ – необхідний предмет на присадибній ділянці. Він чудово підходить для дачі й для приватного будинку. Тим паче, за теплу воду платити не доведеться – вона нагрівається за допомогою сонця. Фото з mebel-topbest.ruФото з mebel-topbest.ru Оскільки назва «літній душ», то й передбачає вона душ, у якому можна купатись у теплий період року. Облаштувати душ можна із різних матеріалів, у тому числі із підручних, які є в кожному господарстві. А слугуватиме він вам довго і рятуватиме від спеки. Що треба мати: Злив для стоку води. Кабінку для душу. Ємність для води. У якості ємності підійде бак чи бочка. Де розташувати душ Місце для душу найчастіше обирають освітлене сонцем, адже саме від сонячних променів грітиметься вода. Але варто урахувати і подачу води та місце для зливу. Тому часто душ встановлюють в кінці дачної ділянки чи подвір’я. Злив для стічної води – важлива деталь літнього душу. Найпростіше і раціональне рішення – вивести злив у спеціальну стічну канаву. У тому місці, де повинен розташовуватися душ, викопуємо невелике заглиблення для піддона. Щоб земля не розмокала, заглиблення слід вистелити руберойдом, а краще – забетонувати. Можна зробити піддон з оцинкованого листа металу. Його потрібно з’єднати зі стічною канавою трубою, покладеною в траншею. Кабіна для душу Кабіну для душу можна зробити з різних матеріалів: дерева, пластика, поліетиленової плівки, водостійкої тканини, фанери або брезенту. Обраний матеріал закріплюємо на металевому каркасі. Каркас складається з трьох основних елементів: нижнього і верхнього «кіл», зроблених з металевих кутиків (ідеально використовувати кутик 30х30 мм. Їх з’єднують відрізками металевої арматури (діаметр – 12 мм) потрібної довжини. Нижнє «коло» каркаса бажано забетонувати в основу, щоб надати конструкції кабінки міцність. Додатково до вертикальної арматури бажано використовувати кілька дерев’яних брусків – до них зручно кріпити матеріал, яким будете обтягувати кабіну. Головне – щоб кабінка добре провітрювалася (це допоможе уникнути появи цвілі й грибка). Це порадив Сергій Тимошенко, полтавець. Усередині душову кабіну можна обладнати поличкою для душового приладдя, гачками для одягу, непромокаючою фіранкою. Підлога обов’язково повинна бути зі щілинами, щоб у них могла стікати вода. Зазвичай більшість господарів роблять поміст із дощок, на нього можна класти гумовий килимок (як для ванної кімнати). Дехто робить кабінку цегляною, капітальною. Така точно не має протягів і служитиме довго.
Приклад літнього душуПриклад літнього душу Фото з remontuk.ru (2 шт.)Фото з remontuk.ru (2 шт.)
Бак На даху кабіни для душу робимо невеликий отвір для бака (бочки) з водою. Якщо дах не був задуманий у конструкції, то його можна встановити на металеві перегородки, додатково від потужного вітру можна закріпити дротами чи джгутом. Тепер вибираємо і встановлюємо відповідну ємність для зберігання води – бак. Для того щоб прийняти душ, одній людині зазвичай достатньо 40 л води. Більша ємність збільшує час нагрівання води. Стіни бака повинні бути тонкими, колір – найкраще чорний, тоді вода швидше прогріється на сонці. На зиму бак, для запобігання руйнувань, зазвичай знімають, але якщо ви не хочете прибирати його, потрібно використовувати морозостійкі матеріали. У якості ємності для води підійде і звичайна 100-200-літрова бочка. Бочки можна купити в господарських магазинах. Краще уникайте спонтанних покупок на трасі тощо, адже не маєте гарантії, що така б/в бочка чи бак не використовувалась під зберігання хімікатів. У баку потрібно приварити відвід з різьбленням і накрутити на нього кран із душовою насадкою. Встановлюємо і закріплюємо бак на даху. Воду в ємність наливаємо за допомогою шланга в верхній отвір у баку. У принципі, все, душ готовий. Якщо немає шланга для подачі води в бак, то можна скористатись і найпростішим способом – наливати відром, але щоб піднятись на кабінку, потрібна драбина. Дехто примудряється купатись у літньому душі навіть у дні, коли немає сонця. Тоді холодну воду гріє електричний тен, під’єднаний до електроживлення та опущений у бак. – Для тещі я зробив саме так, тен гріє воду, адже сонце не в змозі нагріти багато води, щоб вистачило на цілу родину, – ділиться Артем Голодний із Семенівки. – Але не забувайте, лише після того як вимкнули електроживлення, перевірте температуру води та йдіть купатись. Саму кабінку зробив із дерева, оббив міцною плівкою і руберойдом. Унизу  – дощаний поміст. Води не відводив, вона всотується у ґрунт. Такої нескладної конструкції цілком вистачає і для тещі, і для гостей, які бувають нечасто. Якщо у кабінці є щілини, їх можна «задути» монтажною піною. Готові душові кабінки продаються у відділах «сад, город» гіпермаркетів. Найпростіші з них нагадують тентові намети. Їх спеціально використовують для дачного душу чи туалету. Коштують від 800 гривень. Читайте також: Як обрати кондиціонер: переваги та недоліки моделей Портативний душ Виробники обіцяють, що він забезпечить вам гігієну на дачі, пікніку, риболовлі або під час подорожей. Цей пристрій дасть можливість прийняти душ у «похідних» умовах. Портативний душ дуже компактний, у складеному вигляді вміщається в дамську сумочку. Він легко згортається, має гнучкий шланг, зручну велику горловину для наповнення водою і лійку з клапаном. Душ можна використовувати як із теплою, так і з холодною водою.

Цей душ придбали за кордоном, у нас подібний коштує 150 грнЦей душ придбали за кордоном, у нас подібний коштує 150 грн Як працює Необхідно залити в нього теплу воду (не більше 48°С) або підвісити його з холодною водою на сонці та почекати, доки вода нагріється. Завдяки темному кольору резервуару вода швидко нагрівається до приємної температури. Переваги:
  • забезпечує повноцінний душ у «похідних» умовах
  • можна використовувати як із теплою, так і з холодною водою
  • вода в резервуарі швидко нагрівається на сонці
  • зручна велика горловина для наповнення водою
  • гнучкий шланг
  • лійка з клапаном, що закривається
Технічні характеристики:
  • час безперервної роботи: 10 хв.
  • оптимальна висота підвісу: 2 м
  • об’єм: 20 л
  • матеріал: нетоксичний водонепроникний ПВХ
  • колір: чорний
Ціна – 150 гривень (може змінюватись). Купити такий пристрій можна в інтернет-магазинах та в телемагазині. До теми: Лікарі радять полтавцям, що робити у спеку Через спеку полтавці спустошують прилавки магазинів техніки

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter