Полтавець Герман Юрченко: "Богдан Ступка був добрим і простим, навіть на посаді міністра"

Новини
Надія Труш23 липня 2012 о 15:021856 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавець Герман Юрченко: "Богдан Ступка був добрим і простим, навіть на посаді міністра"
"Коло" попросило поділитися відомих полтавців спогадами про актора Богдана Ступку, який днями помер.


Життя 70-річного актора обірвалося 22 липня у київській лікарні "Феофанія", де він провів останні чотири місяці. Півтора року тому у Німеччині йому було зроблено операцію на серці. Актор хворів на рак. Ускладнення призвели до серцевого нападу, повідомляють ЗМІ.

Герман Юрченко (зліва) та Богдан Ступка. ФотоколажГерман Юрченко (зліва) та Богдан Ступка. Фотоколаж

«Коло» поцікавилося, яким пригадують «класика сучасного українського кіно» відомі діячі культури та мистецтва Полтави. Своїми спогадами з журналістом поділився Герман Юрченко, директор Полтавської обласної філармонії, Народний артист України.

- Смерть Богдана Ступки для мене особиста глибока втрата, великий удар, - з сумом говорить Герман Юрійович. – Він був для мене вчителем, давав поради, коли ми зустрічалися. Доводилося кілька разів бачитися на різних офіційних прийомах, були й неофіційні зустрічі. Пригадую, зустрічалися на Співочому полі, він приїжджав до нас у Полтаву. Йому сподобалися мої виступи, він хвалив організовані концерти, деякі режисерські роботи. Якось під час однієї із зустрічей він підійшов до мене, похвалив, обійняв, і сказав: «чудова режисерська робота!». Ця похвала стала стимулом для мого подальшого творчого постійного саморозвитку. Я дуже радий, що був знайомий з такою людиною, як Богдан. Його смерть - тяжка втрата. Спогади про цю видатну людину лише найсвітліші, він був надзвичайно мудрим. А ще – дуже простим у спілкуванні. Навіть коли був міністром – не втратив своєї простоти, був завжди приємним у спілкуванні. Богдан Ступка поділився зі мною якось однією хорошою порадою, нею користуюся й досі, рекомендую й іншим користуватися: завжди потрібно показувати людям лише найкраще, що маєш усередині. Найголовніше - робити добро для людей.

Довідка «Кола»: Богдан Ступка народився 27 серпня 1941 року на Львівщині. У архіві актора – понад 100 ролей у кіно та понад 50 на театральній сцені. Протягом 1999-2001 років був обіймав посаду міністра культури та мистецтв України. У 2001 році очолив Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка.

Також читайте:

Спогади Германа Юрченка про юну Людмилу Гурченко

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter