У Полтаві не досить вакцини проти зміїних укусів

Новини
Надія Труш23 липня 2012 о 15:501360 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві не досить вакцини проти зміїних укусів
У Полтаві майже відсутня вакцина проти зміїних укусів. Притому купити її за бюджетні кошти неможливо.


фото  з сайту fisherclub.byфото з сайту fisherclub.by

Всього 2 дози вакцини проти зміїних укусів є в наявності в обласному центрі. Цей резерв препарату знаходиться на базі «Полтава-Фарм».

Нагадаємо, полтавцям загрожують змії.

- Ці дози призначаються для надзвичайних випадків, приміром, коли несвоєчасно звернулися за медичною допомогою і є серйозна загроза здоров'ю, - сказав заступник начальника головного управління охорони здоров'я  у Полтавській області Ігор Куделич

На сьогодні, як зазначив Ігор Куделич, реєстрація російської вакцини проти укусів, яку завозили раніше, в Україні відсутня. Її кількість обмежена, тому наразі й не завозиться. Однак з наступного місяця, у серпні, планується завезення протиотрути з Польщі.

- Є постанова міністерства охорони здоров'я, яка передбачає реєстрацію роздрібно-оптової ціни на вакцину, - зауважує Ігор Куделич. – Тому бюджетні установи не можуть придбати вакцину, а у роздріб це можливо.

Ціна однієї дози вакцини – 221 гривня. Купити таку вакцину, за словами чиновників, родичі постраждалого зможуть у роздріб через мережу «Полтава-Фарм».

Статистика: у Полтаві за минулий рік було 4 випадки укусів гадюк. Цьогоріч цифра така сама.

Також читайте:

Полтавського інженера вкусила змія

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter