У Полтаві невідомі викрадають з магазинів касові апарати

Ситуація
23 липня 2012 о 12:30974 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото epochtimes.com.uaУ місті впродовж місяця зафіксували 4 випадки крадіжок касових апаратів з дрібних торгівельних закладів. 




Злодії, забравши готівку з кіосків, касовий апарат залишали неподалік місця крадіжки – за 100-200 метрів.

-  Останній такий злочин стався на минулому тижні. У кожному з кіосків викрали від 400 до 4000 гривень, - розповіла Аліна Балагура, прес-секретар УДСО при УМВС України в Полтавській області.

До теми: Полтавець попався на гарячому, коли грабував ювелірку

Крадії діяли за певною схемою: обирали невеличкі магазини приватних підприємців, які належним чином не охоронялися – у них була відсутня сигналізація та камери відеоспостереження. Проникали усередину в пізній час доби шляхом віджиму ґрат, пластикових дверей та вікон. На «операцію» злодії витрачали до 2 хвилин. Міліція підозрює у скоєному колишніх алко- та наркозалежних осіб чи безпритульних.

-  Хоча на перший погляд злочин і дрібний, однак він кваліфікується за частиною 3 статті 185 Кримінального Кодексу України – крадіжка з проникненям. Покарання за скоєне – від 3 до 6 років ув'язення, - повідомив Юрій Сулаєв, керівник прес-служби обласної міліції.

Водночас правохоронці власникам торгівельних закладів радять не залишати прибуток без охорони та подбати про безпеку своїх підприємств.