ГУБОЗівці про полтавського податківця: за хабарі він закривав справи та "кришував" порушників

Новини
25 липня 2012 о 10:231480 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото з сайту ua.money.comments.uaСтали відомі деталі затримання заступника начальника Управління податкової міліції ДПС у Полтавській області через отримання хабара.



Нагадаємо, що днями був затриманий податківець у підозрі хабарництва.

Викрити корупціонера допоміг син одного з полтавських підприємців. Він розповів, що з нього вимагають 80 тисяч гривень хабара, аби проти його батька припинили слідство у справі про ухилення від сплати податків. Після отримання грошей податківець обіцяв повернути бухгалтерські та фінансові документи, вилучені в ході досудового слідства у кримінальній справі.

– Зустрітись податківець запропонував у парку «Перемога». Там він передав аркуш паперу, де був записаний номер мобільного телефону довіреної особи для отримання хабара, - розповіла Ірина Лемешева, прес-секретар Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю України.

Знайомий податківця був затриманий працівниками ГУБОЗ спільно з регіональним спецпідрозділом на місці призначеної зустрічі при передачі грошей. Підозрюваний у організації корупційної схеми податківець нині теж затриманий. Відносно нього порушили кримінальну справу за частино 3 статті 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та конфіскацією майна.

Справа через високий ранг підозрюваного у хабарництві посадовця  знаходиться на розслідуванні в Генеральній прокуратурі України. Скільком особам податківець «допоміг» за певну винагороду та на яку суму йому вдалося збагатитися, ще рахують.

- Поки що ці дані невідомі. Триває слідство, - додала Ірина Лемешева.

Однак в Головному управлінні по боротьбі з організованою злочинністю впевнені: податківець вимагав та отримував хабарі від зацікавлених осіб, які притягувалися до відповідальності у кримінальних справах, що перебували у його провадженні, систематично. За «гонорари» корупціонер закривав у відношенні останніх кримінальні справи, змінював кваліфікації злочинів та навіть здійснював подальше «кришування» злочинної діяльності.

До теми: Засудженого за хабар полтавського чиновника амністовано

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter