Спеціалісти не рекомендують полтавцям у спеку купувати фасовані сирки.
Адже через спеку продукт швидко псується. Навіть якщо купуєте дійсно свіжий продукт – через 2 години він зіпсується, переконані полтавські лікарі.
- У Полтаві понад 210 тисяч людей, які мають проблеми із захворюваннями шлунку, - говорить Валентина Петренко, завідуюча гастроентерологічним відділенням полтавської обласної клінічної лікарні імені Скліфосовського. – Лідерують нині отруєння глазурованими сирками. Особливо небезпечно споживати такий продукт дітям.
Представник київського незалежного Інституту споживчих експертиз Юрій Чорнобривець, який приїхав до обласного центру, аби розповісти, які «секрети виробництва» приховують від споживачів виробники, - пояснив:
- Самі по собі сирки їсти можна, треба лише, купуючи, звертати увагу на дату виготовлення, - говорить Юрій Чорнобривець. – Спожити продукт потрібно відразу після того, як ви його купили. В інакшому разі він несе в собі загрозу здоров'ю.
До речі, полтавці найчастіше скаржаться на те, що порушують їх права спочивачів при продажі продуктів харчування.
Також читайте:
У Полтаві шукатимуть сотню найякісніших товарів