Українських водіїв хоче штрафувати ще одна інспекція

Авто
Валентина Зайченко30 липня 2012 о 15:051133 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото з news.mail.ruЧастину роботи ДАІшників буде дублювати нова служба.


Мінінфраструктури хоче дозволити співробітникам своєї Держінспекції з безпеки на наземному транспорті дозволити штрафувати водіїв таксі, далекобійників, водіїв автобусів та інших перевізників.


"Держінспекція МІУ не збирається заміняти пости ДАІ, а буде працювати спільно з ними. В компетенцію інспекторів МІУ входитиме перевірка не всіх водіїв поспіль, а тільки ліцензованих перевізників: які перевозять комерційні вантажі або пасажирів", - пояснили чиновники, пише ТСН.

Документи перевірять також у водіїв, що везуть нестандартні комерційні вантажі (трактори, екскаватори, крани, сільгоспмашини). Усі вони зобов'язані мати спецліцензії на перевезення, які видає МІУ. Якщо документи не в порядку, планується, що представник МІУ отримає право накладати штраф за порушення закону "Про автотранспорт".

Для тих, хто їде легковиком чи вантажівкою, але не заробляє гроші, а, наприклад, везе зі свого поля сіно, нічого не зміниться. Очікується, що законопроект з'явиться вже в нинішньому році.

Зі свого боку ДАІшники побоюються, що втратять частину "кишенькових" прибутків, а самі водії переконані, що платити "на лапу" доведеться обом інспекціям.

До теми: МВД заставит водителей круглосуточно держать фары включенными

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter