Мерія Полтави вислухала мітингувальників і думає, що робити

Новини
9 серпня 2012 о 20:131376 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Люди, що учора пікетували міськвиконком, прийшли сьогодні у мерію ще раз. У Полтаві сьогодні вирішували долю мітингувальників, які пікетували учора міськвиконком.


Нагадаємо, дві багатоповерхівки у Полтаві вчора сиділи без світла через їх власника-ЖЕД. Аби освітлення повернули, люди пішли скаржитись до міськвиконкому. Сьогодні там провели робочу нараду, щоб вирішити, як бути людям. На зустріч секретар міської ради Оксана Деркач та заступник міського голови Дмитро Трихна запросили по одному представнику з кожного будинку, яких учора відімкнули від світла, - за адресою Алмазна, 4 та 23 Вересня, 21. Решту жителів разом з журналістами попросили на вихід.

-  Ось так вони спілкуються з народом, - обурились люди.

Ціна питання – 18 тисяч боргу заводу «Знамя» перед «Полтаваобленерго» за електропостачання.

Поки тривала нарада, мешканці згаданих будинків детально пояснили журналістам, чому виникла проблема з електропостачанням.

- 16 будинків, що належали заводу «Знамя», у 1997 році мали передати на баланс міста. Три будинки ще й досі не приймають у комунальну власність. Обслуговує їх ЖЕД заводу «Знамя». Учора о 12 годині приїхали представники «Полтаваобленерго», керівник ЖЕДу та відімкнули нам світло. Причина відімкнення – заборгованість будинків перед «Полтаваобленерго» за електропостачання. Але ж ми справно сплачуємо за надані послуги? Куди зникають гроші, невідомо, - пояснює Галина Василівна, жителька будинку №21 по вулиці 23 Вересня.

У будинку за адресою Алмазна, 4 – колишньому гуртожитку – без світла сиділи мешканці тих квартир, які платять за нього безпосередньо на банківський рахунок ЖЕДу заводу «Знамя». У домі по вулиці 23 Вересня, 21 відімкнули ліфти та світло на сходових майданчиках. Квартири тут не чіпали, бо вони мають з «Полтаваобленерго» індивідуальні договори. Після втручання в ситуацію Дмитра Трихни, заступника міського голови з юридичних питань, освітлення будинкам тимчасово повернули. Але люди все одно не погоджуються з існуючим станом речей.

- Ми хочемо, щоб наші будинки таки прийняли на баланс міста. Бо гроші за комунальні послуги, які мешканці сплачують заводу «Знамя», ЖЕД використовує не за призначенням: будинки взагалі не ремонтує, тепер ще й світло відмикають, - говорять люди.

Куди зникають гроші, які люди платять ЖЕДу заводу

Мешканці проблемних будинків дізналися: виконавча служба за рішенням суду арештувала усі рахунки заводу «Знамя», у тому числі ЖЕДівські. Ці гроші пішли на виплату заборгованості по зарплатні колишнім працівникам заводу, які виграли суди. Людям незрозуміло: чому вони страждають через борги заводу? Відповіді на це їм дають одну – так постановив суд.

Загроза відімкнення світла у будинках ще є

Після наради головний інженер ЖЕДу, який без свого керівника прийшов у міськвиконком, зустрівся з мешканцями багатоповерхівок.

- Поки що досягнута тимчасова домовленість з «Полтаваобленерго», що світло до 15 серпня не відмикатимуть. За комунальні послуги Ви будете платити готівкою за квитанціями, щоб гроші ми одразу передавали енергетикам, - доповів він.

На початку наступного тижня у міськвиконкомі зберуться ще раз. Люди, що зустрілися з владою, дізнались: перспектива передачі будинків місту є, якщо завод «Знамя» наведе лад у комунальних рахунках. У тому числі, ЖЕД погасить борги будинків за спожиті послуги перед їх постачальниками. Тому власники квартир сприйняли ці обіцянки без особливого оптимізму – конкретних термінів ніхто так і не озвучив. Відтак вони заспокоюватись не збираються: будуть звертатись у прокуратуру та інші інстанції, щоб ті вплинули на ситуацію.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter