Куди полтавцям можна вкласти гроші: земля, як варіант

Гроші
15 серпня 2012 о 10:00900 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Куди полтавцям можна вкласти гроші: земля, як варіант
Якщо ви боїтесь або просто не бажаєте вклади гроші в банки, є альтернативи.
Плюси та мінуси таких альтернатив з’ясовувала журналіст «Кола».















Фото зі сайту vidomosti-ua.comФото зі сайту vidomosti-ua.com





Раніше ми писали про такий варіант, як антикваріат. Тепер розглянимо вкладання  грошей в змелю.



Земля – це товар, який уже готовий і цінний сам по собі. Що ви будете робити з придбаною ділянкою далі – залежить тільки від ваших цілей. Якщо хочете просто зберегти гроші, вважайте, що ваша справа зроблена. Якщо ж ви хочете отримати від свого придбання ще більше прибутку, то тут є кілька варіантів.

Варіант 1. Купивши «сіру» – голу – ділянку землі, ви можете зайнятися її  благоустроєм, провівши комунікації і зробивши зручний під’їзд. Витрати швидко окупляться: після такого доопрацювання ціни на землю автоматично зростають у декілька разів.

Варіант 2. Купити землю під вирощування сільськогосподарських культур чи будівництво, наприклад, магазину.

Варіант 3. Землю можна розмежувати і продати по частинах. Вигоди такої «роздрібної» роботи безсумнівні, так як невелика «накрутка» на кожен окремий ділянку в підсумку виливається у значну суму прибутку.

Нині ажіотажу на купівлю землі в Полтаві немає

– У Полтаві землю можна викупити у якогось власника або на земельних торгах (в міській раді),  – говорить Юрій Трегубов, начальник Управління земельних ресурсів та земельного кадастру Полтави. – Проте нині в обласному центрі немає буму на купівлю землі, як це було, наприклад, у 2006-2007 роках. Я думаю, що це пов’язано з кризою, що давно почалась і ще, мабуть, триває.

У Полтаві сотку землі можна купити від 1 тисячі доларів  (але в різних районах ціна варіюється).

Порада. При виборі та оформленні ділянки у власність, краще зверніться за допомогою до професіоналів. Це допоможе уникнути можливих юридичних зволікань, а також переконатися, в «чистоті» землі і наявності у продавця всіх документів, що підтверджують його права на цю ділянку.

Погляд юриста на інвестування в землю:

– Земля нині надто дешевшає, – зазначає юрист Ольга Бондарєва. – Цей процес продовжується. Є прогнози, що начебто ціни стануть вищими, але це тільки прогнози. Тим більш такі обіцянки давали і на минулу весну, але ціни тільки знизились на землю. По-друге, коли людина тільки вкладає в землю, але не користується цим, то часто в нашій країні з цього приводу виникають суперечки. А наша влада не захищає таку власність, доводиться йти до суду, на що потрібні великі гроші. Бо затрати йтимуть не лише на юриста чи адвоката, а й на землевпорядників. І навіть якщо землю купує добросовісна і чесна людина, то не факт, що поруч із нею буде така ж порядна людина.

До теми - В Україні збільшать податок на землю

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter