Полтавцям спростили процес реєстрації місця проживання та оформлення паспортів

Новини
21 серпня 2012 о 16:431319 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавцям спростили процес реєстрації місця проживання та оформлення паспортів
Відтепер для оформлення паспорта потрібно звертатись до територіальних підрозділів Державної міграційної служби, а не до паспортистів в ЖЕДи.
Окрім того, значно розширили коло підстав для зняття з реєстрації.















Фото зі сайту security.uaФото зі сайту security.ua

















Нещодавно набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо реєстрації місця проживання та місця перебування фізичних осіб в Україні», - повідомили в Управлінні Державної міграційної служби у Полтавській області.

Про нововведення далі у матеріалі:

- Реєстрація та зняття з реєстрації здійснюються в одному місці та в день звернення особи до органу реєстрації.

Таким чином, людині відтепер не потрібно їхати, наприклад, до Києва для зняття з реєстрації, якщо вона має намір зареєструватися у Полтаві. Достатньо звернутися у територіальний підрозділ ДМС України за новим місцем проживання.

- Реєстрація місця проживання не прив’язана до постановки на облік військовозобов’язаних та призовників.

Тож зареєструватися за новим місцем проживання відтепер можна до постановки на облік у військкоматі. При цьому, сама постановка на облік військовозобов’язаних та призовників залишається обов’язковою.

- Значно розширено коло підстав для зняття з реєстрації.

Якщо раніше це була заява або рішення суду, то сьогодні зняття з реєстрації є можливим також у разі припинення підстав на право користування житлом або законних підстав для перебування на території України іноземців та осіб без громадянства. Наприклад, у разі закінчення строку дії договору оренди можливо зняти зареєстровану особу за заявою власника житла.

Юридична консультація: права та обов'язки іноземних громадян які мають намір приїхати в Україну

Також затвердили нові правила оформлення і видачі паспорта громадянина України.

Зокрема, змінено процедуру видачі паспорта. Документи для оформлення паспорта громадянина України подаються безпосередньо до територіальних підрозділів ДМС, а не до паспортистів в ЖЕДи. Ця норма має прискорити процес оформлення паспортів.

Довідка «Кола»: Адреси та контакти  територіальних органів Державної міграційної служби України для додаткової інформації можна знайти  на сайті dmsu.gov.ua. Управління Державної міграційної служби у Полтавській області   знаходиться у Полтаві по вулиці Пушкіна, 63.

До теми - Де в Полтаві й за який термін видадуть довідку про відсутність чи наявність судимості




Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter