Мер Полтави Мамай не поїхав на з'їзд Мамаїв

Новини
23 серпня 2012 о 12:201006 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото з архіву. Сьогодні, 23 серпня, об 11 годині в селищі «Козака Мамая» – «Мамаєвій Слободі» розпочався з’їзд всіх людей із прізвищем Мамай, котрі мешкають як в Україні, так і за її межами.
Мер Полтави Олександр Мамай цей захід проігнорував. Чому міський голова не поїхав туди, розповів журналісту «Кола».

- Серйозно? Я вперше від вас про таке чую. Якби знав раніше, можливо, і поїхав би, - відповів Олександр Федорович.

До того ж, за словами очільника міста, у нього є справи важливіші.

-  Сьогодні державне свято – День Прапора, завтра День Незалежності України. На мій погляд, мер має в цей час бути на своєму робочому місціі, - додав Олександр Мамай.

Без мера Полтави з'їзд Мамаїв все одно сьогодні відбудеться. На нього подали заявку 21 особа з  прізвищем Мамай віком від 15 до 49 років, які мешкають на Сумщині, Київщині, Вінничині, Донеччині, Черкащині. Буде і пан Володимир Мамай із Санкт-Петербурга  Російської Федерації.

Що ж пропустив мер Полтави, не поїхавши на з'їзд своїх однофамільців: концерт фольклорних колективів і показові виступи козаків верхи на конях. Ще буде символічний козацький бенкет, під час якого пустять по колу братину «Козака Мамая», наповнену хмільним медом, та гучно крикнуть «Слава!» на честь держави України.

Також для людей із прізвищем Мамай обіцяли на безоплатній основі харчування та можливість проживання в хостелі «Козацький бурдюг» на «Мамаєвій Слободі». Щоб на це претендувати, потрібно мати з собою посвідчення, що людина дійсно має прізвище МАМАЙ.

Метою ж заходу, на думку його організаторів, є консолідація всіх українців навколо національно-культурних надбань козацької доби.

До теми:
У Полтаві почали святкувати День Незалежності (фото)

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter