SIM-карти можуть змусити купувати з паспортом

Новини
Валентина Зайченко4 вересня 2012 о 13:50961 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото з 3dnews.ruАбонентів можуть зобов'язати підписувати договори з мобільними операторами - Держспецзв'язку розробила відповідні зміни до профільного закону "Про телекомунікації".


Аналітики впевнені, що введення обов'язкових договірних відносин при продажу стартових пакетів негативно відіб'ється на ринку мобільного зв'язку.

Це принесе масу незручностей як для бізнесменів, так і для громадян, пише ТСН.

Першим доведеться повністю видозмінювати канали продажів (97% приватних абонентів зараз анонімні), а другим - знов здавати свої паспортні дані.

Головна ідея нововведень полягає в тому, щоб ввести обов'язкові договірні стосунки при купівлі абонентами SIM-карти у мобільних операторів. Умови, згідно з якими укладатимуться договори, визначить уряд. Таким чином чиновники збираються допомогти правоохоронцям збирати інформацію про користувачів.

"Метою внесення таких змін в законодавство є нагальна необхідність зниження рівня анонімності споживачів. Відсутність чіткого порядку отримання інформації про споживачів телекомунікацій, з одного боку, не дає правоохоронним органам швидко і чітко виконувати свої обов'язки, а з іншого боку, операторам - надавати таку інформацію", - зазначають в Держспецзв'язку.

За словами прес-секретаря відомства Ігоря Конопацького, проект закону перед подачею до Верховної ради ще узгоджується в різних відомствах.

Аналітики впевнені, що введення обов'язкових договірних відносин при продажу стартових пакетів негативно відіб'ється на ринку мобільного зв'язку в цілому. Оператори мобільного зв'язку вважають, що персоналізація продажів позначиться не тільки на обсягах продажів, але і на доступності послуг. Адже особливий порядок реалізації сім-карт виключить можливість вільного продажу стартових пакетів в неспеціалізованих торгових точках. Особливо це мусить вдарити по продажу пакетів в невеликих населених пунктах, де спеціалізованих магазинів немає.

Нагадаємо, що в сусідній Росії також не можна купити сім-карту без паспорта.

До теми: Кабмін вирішив заробити на персональних даних українців

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter