У Полтаві встановили меморіальну дошку афганцю Валерію Грабчаку

Новини
4 вересня 2012 о 10:232068 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві встановили меморіальну дошку афганцю Валерію Грабчаку
Рідна сестра Валерія - АнжелаНад центральним входом у Полтавський нафтовий геологорозвідувальний технікум відкрили меморіальну дошку загиблому афганцю, кавалеру "Ордена Червоної Зірки", Валерію Грабчаку


– Сьогодні ми зібралися тут аби вшанувати нашого військового товариша і побратима Валерія Грабчака – говорить Іван Петренко, голова Октябрської районної спілки ветеранів війни в Афганістані, воїнів інтернаціоналістів. – Він загинув у 1986 році при виконанні свого службового обов'язку в горах Афганістану.

До речі, не так давно афганці таки отримали обіцяні мером авто

На урочисте відкриття меморіальної дошки прийшла рідна сестра Валерія Грабчака

– Валерій був звичайнісіньким хлопцем, грав на гітарі, любив спор. - каже Анжела П'ятак (Грабчак), молодша сестра Валерія Грабчака – Пішов у армію, але відслужив лише півроку і виконав свій військовий обов'язок до кінця.



Місце проведення вибране не випадково, бо після закінчення саме цього технікуму молодий 20-річний Валерій поїхав служити радянській армії. Спочатку служив на Кавказі, у Вірменії, потім був направлений саме до Афганістану. Служив недалеко від кордону з Пакистаном, на Кангарі. Під час супроводу колони з продовольчими товарами потрапив у засідку. Взяв вогонь на себе, тим самим врятувавши всіх бойових товаришів.

До теми: У Полтаві відбувся хокейний турнір, присвячений воїнам-інтернаціоналістам

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter