"Суперіпотека від Януковича": умови отримання

Гроші
10 вересня 2012 о 11:082459 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 "Суперіпотека від Януковича": умови отримання
Як отримати кредит на пільгових умовах, досліджувало «Коло».
З травня 2012 року в Україні діє програма здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які його потребують. Полтавці серед перших кинулися розмітати «суперіпотеку від Януковича», як її охрестили у народі за майже фантастичні відсоткові ставки за кредитами. Нині Полтавщина лідирує за кількістю укладених договорів на купівлю житла за так званим «дешевим кредитом» і посідає почесне четверте місце серед інших регіонів України. Область поступається лише Києву, Харкову та Сумам. Станом на 5 вересня вже 20 сімей заключили договір про отримання пільгового кредиту. Серед них: 11 родин – у Полтаві, 6 – у Кременчуці, 3 – у Комсомольську.

Будинок по вулиці Курчатова, 3а входить до нової програми (Фото Марини Клименко)Будинок по вулиці Курчатова, 3а входить до нової програми (Фото Марини Клименко) Загалом за цей рік планують надати близько 30 тисяч кредитів по усій Україні. Головна особливість нової програми – максимальна ставка на момент видачі кредиту для придбання житла – 16 % річних, з яких держава компенсує 13 %. Громадянин сплачує тільки 3 % річних. Основні вимоги до потенційного учасника — необхідність поліпшення житлових умов і платоспроможність.

Примітка 1. Розмір першого внеску може бути збільшеним або зменшеним (у разі надання додаткової застави за кредитним договором відповідно до правил банку). Платоспроможність позичальника може визначатися з урахуванням доходів його поручителів. Примітка 2. До громадян, які потребують поліпшення житлових умов, належать: – громадяни, які перебувають на квартирному обліку; – громадяни, які забезпечені за місцем проживання житловою площею, що не перевищує 9 квадратних метрів на одного члена сім'ї, або проживають у гуртожитку, що підтверджується довідкою про склад сім'ї, виданою за місцем проживання. Загальні вимоги кредитування та характеристики житла, яке можуть придбавати громадяни:

Примітка 1. Допускається перевищення нормативної вартості та площі на 25%. Але різниця компенсації не підлягає, позичальник оплачує її за власний рахунок. Примітка 2. Вартість квадратного метру у будинку, який бере участь у програмі, має не перевищувати для Полтави 5 тисяч гривень. У нашому місті таких багатоповерхівок лише 2, решта пропозицій перетинають 5-тисячний рубіж. Між учасниками (громадянином, банком, забудовником та місцевим органом виконавчої влади) укладаються три договори:

Як компенсують процентну ставку?

Примітка. Надання часткової компенсації процентів припиняється у разі: – прострочення позичальником платежів за кредитним договором більше ніж на 180 календарних днів; – порушення умов договору про надання часткової компенсації процентів. Перелік документів, необхідних для укладення договору часткової компенсації процентів:
  • заява про надання часткової компенсації процентів;
  • копія паспорта;
  • копіюїя реєстраційного номера облікової картки платника податків (не подається фізичними особами, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку у паспорті);
  • довідка про склад сім’ї, видана за місцем проживання;
  • копія свідоцтва про шлюб (за наявності);
  • копія свідоцтва про народження дитини (дітей) (за наявності);
  • довідка про перебування на квартирному обліку (за наяності);
  • документи про доходи позичальника та членів його сім’ї за останні 6 місяців.
Як отримати пільговий кредит – Щоб взяти участь у програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів, потенційному позичальнику, у першу чергу, потрібно зібрати пакет необхідних документів та обрати житло з запропонованого переліку об’єктів. Далі звернутись до обраного ним банку, де й вирішать, чи надавати цій особі кредит. Якщо рішення на користь позичальника, тоді укладаються договори на отримання кредиту, часткову компенсацію відсотків за кредитом та з забудовником. Уся процедура може тривати до одного тижня, все залежить від активності самого громадянина, – розповідає Неля Заїка, начальник консультаційного центру Полтавського регіонального управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву. До теми: Щоб отримати доступне житло, треба заробляти 6 тисяч на місяць – Азаров Купити чи продати квартиру можна буде тільки з дозволу Податкової

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter