У Полтаві зносять парк – будують храмовий комплекс

Новини
10 вересня 2012 о 16:172218 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві зносять парк – будують храмовий комплекс
тимчасова церква на місці будівництваНа території  «Вересневого парку» будують храмовий комплекс Свято-Андріївської Української Православної Церкви. 
Через  це викорчували дерева та кущі, знесли лави, де любили прогулюватись місцеві жителі. У полтавців такі дії викликали обурення. Церковні службовці ж пояснюють, що місце  для побудови храмового комплексу обрали не випадково.

- Цей парк насадили ще за часів колишнього мера Полтави Анатолія Кукоби, - розповідає жінка, яка живе неподалік (не забажала представлятись). – Тут було дуже гарно, було де посидіти, повітря чисте. У цьому парку могли прогулюватись мами з колясочками. А тепер ніде, бо всюди проїжджа частина. Через будівництво храму вирубали багато красивих дерев та кущів. Мало того, будівельники розгромили навіть пам’ятний знак, на якому  було написано, ще це Вересневий парк, насаджений 2001 року. Від нього залишились самі руїни.

Ця жінка провела журналіста далі за межі паркану  будівництва (по невеликій території, яка залишилась від  парку), де встановили дерев’яні колоди. Полтавка припускає, що у священнослужителів є наміри знести і й іншу частину парку. З її слів, раніше вони з місцевими жителями  збирались у цьому парку аби завадити будівництву, але безрезультатно. Полтавці не розуміють, чому і хто дозволив знести такий  парк.

Відповідь журналіст «Коло» шукала у Полтавській Єпархії Української Православної Церкви Московського Патріархату. Як стало відомо, будівництво ведеться на цьому місці не випадково .

- Раніше на цьому місці була Троїцька церква, - розповів ігумен Тихон, керівник прес-служби Полтавської єпархії Української Православної Церкви Московського Патріархату. – Її збудували наприкінці  ХІХ століття, а зруйнували у 1930-х роках. Служив у ній тоді наш свячено мученик Василь. Він був відомий в Полтаві не лише серед віруючих, а й взагалі як проповідник. Це пам’ятне для нас місце. Тож парк буде відновлений після того, як збудують церкву. Там облаштують територію: будуть газони, тротуари, лави. Тобто теж буде парк, який зможуть відвідувати  люди.

До речі, нову церкву в Полтаві тільки будують, але молитися там вже можна

Поки що на місці майбутнього храмового комплексу знаходиться невеличка церква, де журналістці показали ксерокопію дозволу на будівництво. Проте сфотографувати без дозволу священика, якого на в той момент не було в церкві,  не дозволили.

Чому ж міська влада дозволила знести Вересневий парк, ми намагаємось з’ясовувати. Подробиці шукайте  на сайті «Коло» пізніше.

Нагадуємо, що щодо  будівництва  цієї церкви  рішення прийняли на одній із сесії міської ради Полтави.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter