З нового року традиційні черги до БТІ назавжди зникнуть

Новини
Валентина Зайченко18 вересня 2012 о 17:291575 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото з rusrep.ruРеєструвати нерухомість українці незабаром будуть в одному кабінеті і за лічені хвилини.
Таке фантастичне передбачення роблять чиновники - замість черг та біганини коридорами БТІ, людей відправлять до нотаріусів.

Нотаріусам це на руку, а от працівники БТІ можуть залишитися без роботи, та й люди побоюються, що з них дертимуть у три шкури.

Законопроект почне діяти уже з 1 січня. Розробники сподіваються, що таким чином удвічі скоротиться час оформлення документів та хочуть подолати корупцію в БТІ, пише ТСН.

Уся процедура - в одному кабінеті і за 15 хвилин - такі перспективи малює новий законопроект. Із БТІ засвідчувати право власності людей направлять до нотаріусів. Їм відкриють доступ до Єдиного державного реєстру. Звідти вони й братимуть інформацію.

Нотаріус має посвідчити договір, зареєструвати його в реєстрі прав власності і видати людині витяг про реєстрацію - все те, що зараз людина робить, звертаючись до БТІ.

Процедуру скоротять до п'яти діб. Крім того, оформити документи дозволять у будь-якому місті, незалежно від того, де розташоване житло. Нотаріусам така пропозиція лише на руку - це додаткові заробітки. Експерти не відкидають, що ціни на їхні послуги одразу зростуть.

А от працівники БТІ взагалі можуть залишитись без роботи. Тут навіть подейкують про хвилю скорочень. Інвентаризацію майна планують передати у приватні руки. Ліцензії на оформлення технічних паспортів видаватиме Міністерство будівництва.

До речі, нещодавно на сесії депутати Полтавської міськради виділили гроші на БТІ

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter